Categories
Rent-a-bike

StudentObike în toată ţara vrem!

StudentObike înseamnă cîte 100 de biciclete puse gratuit la dispoziţia studenţilor din cinci centre universitare. Primul centru deschis – Braşovul. Urmează Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

După ce i’Velo a cucerit o parte dintre românii cu dor de bicicletă, Asociaţia Green Revolution vine cu un alt proiect: StudentObike. Primul centru s-a lansat azi la Braşov. Evenimentul de lansare s-a desfăşurat în Piaţa Sfatului.

Începînd de astazi, studenţii Universităţii Transilvania din Braşov pot utiliza gratuit cele 100  de biciclete StudentObike, atît în campusul universitar cît şi în afara lui. Bicicletele gratuite se află în zona Complexului Memorandum.

Pentru a putea lua o bicicletă, studenţii nu trebuie decît să aibă o legitimaţie valabilă şi un act de identitate şi să completeze un formular.

StudentObike este primul proiect naţional de închiriere gratuită de biciclete destinat studenţilor din cinci centre universitare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi: Universitatea Politehnica şi ASE din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din Iaşi.

Vor fi 200 în Bucureşti şi 300 de biciclete în Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Proiectul se va desfasura în perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.

Foto: Green Revolution

Despre bike-sharing în campusurile americane