Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Trei filme de văzut în vacanţa de Crăciun

Publicat la 17 decembrie 2010 de George Hari Popescu

Sunt trei filme diferite din multe puncte de vedere: ţara de provenienţă, stilul regizoral, viziunea artistică generală. Elementul comun este bicicleta.

Beijing Bicycle (China, 2001)

Un băiat sărac se angajează la o firmă de curierat cu bicicleta. La numai cîteva zile de la angajare, bicicleta îi este furată. Îl găseşte pe hoţ, însă acesta vine cu gaşca şi-i fură din nou bicicleta. Bicicleta veche pe care i-o oferă un prieten curierului nu este bună de nimic. Singura soluţie este ca cei doi băieţi săraci – hoţul şi păgubitul –  să folosească bicicleta cîte o jumătate de zi.

Detalii la IMDB

Breaking Away (SUA, 1979)

Personajul principal este înnebunit după bicicletă şi este fanul echipei italiene de ciclism. Este fericit cînd află că aceasta va veni în regiunea unde locuieşte el, pentru o cursă. Se înscrie şi-i ajunge pe fruntaşi în timpul cursei. Italienii nu sunt însă la fel de drăguţi cu el.

Detalii la IMDB

Le velo de Ghislain Lambert (Belgia, 2001)

Personajul seamănă într-un fel cu cel din filmul anterior. Un biciclist frustrat de lipsa succeselor sportive. Devine celebru prin alte gesturi decît performanţele. În această cursă, un mic accident îl cam desfigurează şi-l face să fie şi mai demn de milă decît era înainte de participare.

Detalii la IMDB


Categorii: Video

Tag-uri: ,

3 Răspunsuri la “Trei filme de văzut în vacanţa de Crăciun”

  1. Petrvs says:

    De pus pe lista ar mai fi si Quicksilver cu Kevin Bacon.

    http://www.imdb.com/title/tt0091814/


Trackbacks / Pingbacks

Scrie un răspuns

Evenimente viitoare


Categorii

Arhiva

ceasuri online