Categories
De toate

Osama pentru biciclişti: mai mult bike-sharing şi petrol mai ieftin

Moartea teroristului legendar a avut impact pe diverse planuri, inclusiv ciclist. Pentru a ajunge în locurile centrale pentru a sărbători, americanii au folosit mai multe biciclete din sistemul public de închiriere.

În 2 mai, Washington DC s-a bucurat de mai mulţi biciclişti. Mulţumirile trebuie direcţionate către Osama bin Laden, cel care şi-a văzut azi sfîrşitul în Pakistan.

Pentru a sărbători evenimentul ucigaş anunţat de preşedintele SUA, americanii din Capitală au dat buzna în centru. Şi pentru că petrolul era scump, au luat biciclete între picioare. Sistemul de bike-sharing Capital Bikeshare a fost văduvit temporar de 558 biciclete din rastelurile digitale. Deci, bicicletele din sistemul public de închirieri au fost folosite de cinci ori mai mult comparativ cu lunea trecută.

Unii s-au distrat mult în oraş, aşa că, între miezul nopţii şi ora 2, vreo 300 de biciclete nu se întorseseră în rasteluri.

Între timp, cicliştii urbani din Washington au constatat cu uimire că preţul petrolului a scăzut, din cauza morţii bărbosului terorist. Oare s-au îndrăgostit americanii de bicicletele din sistemul Capital Bikeshare sau nu ştiu că, dacă nu le returnează în 24 de ore de la închiriere, vor fi taxaţi cu 1.000 de dolari pe cartea de credit?

Surse: Washington Examiner, Transportation Nation via Cyclelicious

Foto deschidere: Lance Wiggs