Categories
Concursuri Eco!

CONCURS Eco-Rom premiază bicicliștii care reciclează corect

Cititorii bicicliști ai acestui site pot cîștiga două kit-uri de vacanță foarte utile, oferite de Eco-Rom. Citiți cu atenție, ca să aveți mai multe șanse de cîștig!

ACTUALIZARE: Cristian și Alina, aștept prin e-mail datele voastre personale și adresa de livrare, ca să le transmit la Eco-Rom.

Sigur ați mai citit cîte ceva despre campania Ai colectat? Ai câştigat! Pînă în 28 iulie, dacă duci deșeuri într-unul din punctele din orașele participante, primești un tichet răzuibil. Te înscrii în concurs chiar dacă tichetul e necîștigător și poți cîștiga la final un Ford Ka. Detalii sunt pe site-ul oficial.

Există și o componentă legată de bicicliștii urbani. Cei de la Eco-Rom au pe teren patrule de bicicliști îmbrăcați în culorile specifice “clopotelor” de reciclare. Cum te prind ei că pui deșeuri în clopotul corect, cum te premiază pe loc! Cei nouă bicicliști în galben, verde și albastru nu te vor lăsa nepremiat. Toată această activitate se va desfășura numai sîmbăta – 7, 14, 21 și 28 iulie.

Traseele pentru fiecare oraș

București

Sector 1: Bd Ion Mihalache-Bd Banu Manta-Sos Nicolae Titulescu

Sector 3: Parc Unirii, Bulevardul Unirii, Decebal

Sector 6: Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei

Iași: Bdul Alexandru cel Bun – Str. Sarmisegetuza, Sf. Gheorghe – zona Parcului, Medias – Han Greweln, după zid, centru istoric, Soseaua Sibiului, Iuliu maniu, Gravorilor si Calugareni

Brașov: Zona Racadau (Str. Muncii, Valea Cetatii), Centrul Civic

Târgu Mureș: Aleea Carpati, 7 Nov, Cornisa, Centru, Tudor, Tulcea – faleza Dunarii

Deva: Bd. 22 Decembrie, str Mihai Eminecu, Dorobanti, Dacia, Progresu

Constanta: Strada Soveja, Bdul Tomis, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Al.Lapusneanu

Cluj-Napoca: Hotel Sport – Parc Central – Skate Park Baritiu – Piata Mihai Viteazu – Piata Avram Iancu – Blvd Eroilor – Piata Unirii – Blvd 21 Decembrie, Zalau – B-Dul Mihai Viteazul – Str Gheorghe Doja – Str. Astrali, Str. Porolisum – Str.  C. Coposu – Str. Tudor Vladimirescu

Arad: Corneliu Coposu, Tg. Jiu – Zona 8 Mai, Gara, Autogara, Piata

Bacău: Calea Marasesti

Sistemul este deci simplu: iei 10 deșeuri la tine, încaleci bicicleta și mergi la un punct de pe traseul din orașul tău. Important este să te faci văzut de către cei nouă bicicliști colorați. Primești un tichet răzuibil. Și tichetul cîștigător și cel necîștigător poate fi înscris pe site pentru extragerea Fordului Ka.

Un alt element important al campaniei îl constituie “prietenii”. Fiecare persoană care vine cu 10 deșeuri de ambalaje și care aduce cu el cîțiva prieteni (fiecare dintre aceștia trebuie să vină cu 10 deșeuri) cîștigă astfel: prietenii cîte un tichet, iar cel care i-a adus cîștigă, pentru fiecare prieten adus, un tichet, în afară de tichetul lui. Tot sistemul este descris pe larg pe site-ul oficial.

Partea delicioasă vine acum, la final și se adresează exclusiv bicicliștilor care citesc Bicla.ro. Poți cîștiga unul din cele două kit-uri de vacanță (un termos de inox, două căni de inox, haină de ploaie, brățară reflectorizantă, materiale informative). Vezi kit-ul în fotografia de alături. Pentru a cîștiga, trebuie să răspunzi interesant și cît mai pe românește, printr-un comentariu aici, la întrebarea:

Ai aruncat vreodată într-unul dintre cele trei “clopote” colorate un obiect valoros și ți-ai dat seama de asta cînd era prea tîrziu?

Termenul este 15 iulie, ora 23:59. Succes!

5 replies on “CONCURS Eco-Rom premiază bicicliștii care reciclează corect”

Am aruncat toate cursurile din facultate. Am fost perfect lucid. Practic am aruncat mai multi ani din viata. Munca de zi cu zi. Dar inca nu imi dau seama daca am facut sau nu o gresala :)

Am aruncat banii de chirie. Nu pentru ca m-ar fi dat afara din casa averea, ci din prostie. Am crezut ca in plicul ala era o factura veche la curent. Era si factura, dar alaturi de ea erau si banii de chirie. M-am autoflagelat mancand numai cartofi o luna.

Eu nu ma pot lauda cu asemenea ispravi, insa un prieten a reusit sa isi arunce cheile de la masina la tomberon. Era iarna, a iesit in graba din scara blocului, a alunecat pe un ghetus, i-au zburat picioarele de sub el si s-a batut cu fundul de pamant. Cheile de la masina i-au ajuns din mana, direct in tomberon. Partea “faina” a fost ca era imbracat in costum pentru a merge la serviciu, asadar a constituit o sursa de buna dispozitie pentru toti vecinii care, iesind din scara, l-au gasit scormonind intre resturi.

Am aruncat un inel primit de la prietenul meu.Era intr-o punga,iar eu trebuia sa il port in acea seara la o petrecere.In final i-am spus ca nu se asorta cu rochia

Desi e impropriu spus ca aruncam lucruri in containerele de reciclare, deseurile reciclabile pot fi considerate o moneda de schimb pentru niste beneficii destul de “scumpe”: mai putini copaci taiati pentru productia hartiei, mai putina poluare pentru productia recipientilor de plastic sau sticla. Deci pot spune ca de fiecare data introduc ceva valoros in containere.

In cazul meu traseul pana la containere se face pe bicicleta si astfel activitatea asta devine cu mult mai placuta* :)

ps: de obicei colectez acasa deseurile de plastic si hartie in pungi speciale. In cazul in care chiar am “aruncat” ceva valoros la reciclat, nu mi-am dat seama nici pana acum. Asa ca totul e bine :)

Comments are closed.