10 Responses

 1. Ana
  Ana at |

  A fost prima mea experienta de genul asta. Mi-am tot repetat mereu pe tot traseul ca nu se compara nicidecum cu o distractie de club!
  So, i’m on. Just let me know, to let know the others!

 2. Andreea
  Andreea at |

  George, nu te descuraja! Normal ca va fi si urmatoarea editie…candva poate vor lua si autoritatile atitudine! Sa ne bucuram totusi de incurajarile oamenilor de pe strada care ne admira cand trecem pe langa ei…Prin plimbarile acestea poate obisnuim oamenii macar sa nu mai stea pe pista de biciclete si soferii sa fie mai atenti. Plimbarile noastre nu sunt inutile! Felicitari! A fost o superba ciclopromenada! Succes! Sa realizezi cat mai multe si sa ajungem intr-un final pe strada!

 3. Cu bicla în Bucureşti « Pe bicicletă

  […] A fost primul gând văzându-i pe cei care au participat la Ciclopromenda nocturnă. Când aţi mai văzut atâţia oameni râzând în timp ce se plimbă cu bicicleta? Este efectul roţii sau semn că se mişcă mai bine spiţele bucuriei cînd pedalăm în grup – explică George Hari Popescu pe bicla.ro. […]

 4. DL
  DL at |

  Am pus si eu niste imagini cu intimplarea la http://www.fotografu.ro/cn

  Felicitari pentru organizare – totul a fost foarte bine.

  Mie personal nu mi-a placut ca a trebuit sa mergem pe piste. Poate citiva biciclisti sa poata merge comod, citeva sute nu, plus ca sunt trepte pe care nu le vezi si trecatorii injura – asa ceva nu mai trebuie sa se intimple, daca vrem sa ne simtim bine.

  Ce e ciudat, e ca am vazut azi 8 mai un miting biciclist la sosea astfel: doua salvari la coada, vreo 4-5 motociclisti de la politie, trei maisni de politie, doua de jandarmi, si 40 de amariti de biciclisti care mergeau voios si rasfirat pe sosea – la ei cum s-a putut? Pozele sunt la sfirsitul folderului de la http://www.fotografu.ro/cn

  Din pacate eu pe piste daca se face ceva nu vin cu placere – multi habar nu au sa mearga cu bicicleta, stai tot timpul cu ochii beliti si sentimentul general nu e de satisfactie ci de nervi.

 5. MaiMultVerde » Blog Archive » A fost Ciclopromenadă nocturnă!

  […] a fost plăcută şi liniştită, cum îi stă bine unei plimbări cu bicicleta. De notat şi citit gândurile cu spiţe ale organizatorilor Ciclopromenadei pe […]

 6. GeoBateSaua
  GeoBateSaua at |

  Da, lasa ca te indexam destul :)
  Tu sa fii consecvent si sa nu uiti ca numai impreuna putem reusi. Daca unul cedeaza, ceilalti trebuie sa ii fie alaturi pentru sprijin.

  Stiu: multora nu le place sa defileze pe benzile de bicicleta, dar la fel de adevarat este ca astfel de ‘plimbari lunare’ nu vor fi niciodata prioritare pentru cei care trebuie sa decida pe raspunderea lor, care unde si cu cine se aduna… Eu incerc sa transform orice dezavantaj intr-un avantaj: de exemplu, plimbarea pe banda de biciclete in sir indian formeaza un cordon luuuuuuung si elegant, care dovedeste foarte clar ca suntem civilizati si organizati. Plimbatul in gramada pe sapte randuri nu este intotdeauna estetic. Si nici nu este vizibil! Pare uneori o aglomerare incomoda care trece foarte repede.

  Trebuie sa invatam sa valorificam tot ce ni se da, si sa impingem cu consecventa lucrurile tot mai inainte.

  Trebuie mai degraba sa invatam sa ne plimbam in grupuri mici, distantate, astfel incat sa nu mai cerem aprobari penibile.

  Eu sunt gata sa ma implic alaturi de tine astfel: multe grupuri care vin independent din diferite parti ale orasului, si care se aduna, ca din intamplare, intr-un singur loc. Sa zicem luna asta in parcul Izvor… luna urmatoare in alt parc, sa nu alertam gardienii fricosi si limitati… Fara organizatori oficiali, fara coordonare publica etc. Si eu fac “night rides” cu amicii, insa in grupuri restranse. E obositor sa tot mergi sa iei aprobare in fiecare luna. Eu unul am fost in luna aprilie deja de 3 ori la Comisie si imi este deja lehamite :)

  Odata ajunsi in parc ne facem cateva poze si plecam fiecare pe drumul lui inapoi catre casa. Cand sunt grupuri mici pe strada, fiecare merge pe unde vrea, cum vrea si cu cine vrea. Nu ar fi probleme cu traficul. Mie de exemplu mi-ar conveni sa plec seara pe la 21.00 de la sediu din Sos. Iancului si sa ajung in final acasa in Lacul Tei.

  Ideal ar fi sa apara o terasa imensa, unde sa ne adunam, caci la terase nu ne poate impiedica nimeni sa ne ducem cu bicicletele. Dar inca nu am gasit una IMENSA :)

  Daca iti da bicla ghes, da-mi un semn. Stii unde ma gasesti.

  Dupa cum vedeti, incep sa apara multe evenimente organizate de organizatii, firme sau grupari care nu au nicio treaba cu bicicleta si pasiunea pentru ea. Dar “da bine” acum sa se asocieze cu bicicleta. Pe de o parte sunt bucuros ca am reusit, dupa 6 ani de “discurs public”, sa fac o moda din bicla asta, dar pe de alta parte trebuie sa recunosc ca la Comisie acolo la PMB incep sa devina obositoare atatea cereri :))) Membrii Comisiei mi-au spus ca deja isi doresc sa discut la nivel inalt un altfel de prioritate, ca sa nu mai apara atatea probleme cu prioritatile. Va trebui sa imi fac timp. Pe de alta parte, si noi , ca organizatori, trebuie sa incepem sa ne decidem: cand vrem sa facem promenada, si cand vrem sa facem demonstratie. Cand vrem sa facem protest si cand vrem sa facem competitie.

  Dupa mine, aceste evenimente urbane, de tipul “Cu bicicleta la serviciu”, “Ciclopromenada Nocturna” si tot ce vom mai face in viitor … sunt actiuni de promenada, de promovare, care nu au caracter militant si protestatar. De aceea nu recomand participantilor sa fie frustrati si incordati, deoarece prin astfel de plimbari nu ne propunem sa ‘schimbam ordinea lucrurilor” ci doar sa deschidem apetitul cetatenilor pentru plimbare, promenada si flecareala. Schimbarea oranduielii trebuie sa apara ca o consecinta, nu ca un obiectiv al acestor actiuni.

  Bateti Saua, nu pierdeti vremea buna)!

Comments are closed.