Categories
Dezbatere

Să discutăm despre ale noastre, miercuri, 22 septembrie, în zi sfîntă

Ca în fiecare an, asociația Bate Șaua să Priceapă Iapa adună miercuri oamenii preocupați de transportul alternativ și-i pune să comunice. Așa se nasc marile proiecte sau se finalizează mai repede cele începute deja.

Asociația Bate Şaua să Priceapă Iapa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, organizează miercuri, 22 septembrie, la ora 10, masa rotundă „Cu bicicleta prin Bucuresti: oportunități şi soluții”. Evenimentul va avea loc la sediul asociației BateŞaua din Şos. Iancului nr. 100, sector 2, Bucureşti şi va fi deschis de o conferință de presă.

Masa noastra rotundă va avea ca invitați diferiți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi altor autorități locale, ai Brigăzii Rutiere a Capitalei, ai Agenției Regionale de Protecția Mediului Bucureşti, ai Regiei de Transport public şi Metrorex, şi ai organizațiilor care depun eforturi pentru ca Bucureştiul să devină un oraş care să le ofere locuitorilor mobilitatea urbană de care au nevoie.

Fie că vorbim despre orientarea spre mijloacele de transport în comun, de mersul cu bicicleta sau pe jos, important este ca locuitorii Bucureştiului să fie motivați să-şi lase maşinile personale acasă mai des şi să aleagă deplasarea cu mijloace de transport alternativ.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele unui sondaj de opinie realizat pe un eşantion reprezentativ pentru tinerii Bucureştiului şi care oferă informații despre gradul de conştientizare şi de utilizare a bicicletei în rândul tinerilor.

Alte teme ce vor fi abordate:

  • “Cu bicicleta la şcoală”: studii, cercetari, educatie, solicitari oficiale, situatia actuala
  • “Cu bicicleta în parc”, “Cu bicicleta la padure”: situatia actuala, pasi urmatori, obiective
  • “Patrula Velo”: activitate, obiective
  • “Rețeaua de benzi de bicicletă în Bucureşti 2010”: situație actuală, obiective
  • Activitatea “Grupului de Lucru din cadrul Primariei Generale”
  • “Centrul de informare de cicloturism” BateŞaua
  • “Biciclistele din Bucureşti!: probleme şi oportunități”

Accesul se face numai pe bază de invitație. Program: 10.00 – 14.00. Pauză de cafea: 12.00.

Pentru mai multe detalii: George Culda, preşedintele asociației “Bate Şaua Să Priceapă Iapa”, geobatesaua@batesaua.ro.

Iar seara, ne vedem la pedale, pentru a arăta Europei că după vorbe vin şi faptele!

13 replies on “Să discutăm despre ale noastre, miercuri, 22 septembrie, în zi sfîntă”

Miercuri. Informația s-a pierdut în lead-ul de pe prima pagină. Am adăugat și în interior. Merci pentru observație!

Tare as fi venit si eu…dar nu am timp sa-mi fac plan ca am foarte multe pe cap zilele astea. Imi pare asha de rau. Sper sa se aplice multe dintre ideile bune prezentate. Bafta

Gabi, revino pe Bicla.ro şi vei afla ce s-a discutat şi ce putem face în continuare. Masa asta rotundă anuală organizată de Bate Şaua este în general fructuoasă, sper să fie la fel şi anul ăsta.

Atatea dezbateri si tot degeaba. Pana la urma primaria face tot prostii sau nu face nimic.

Aşa pare de la tine din fotoliu de acasă. Pentru cei care se implică e altfel, lucrurile se schimbă.

Nu vorbesc doar din fotoliu. Se schimba foarte greu, mult prea greu fata de ce s-ar putea face.

Ce s-ar putea face şi cum te-ai implicat pînă acum în schimbarea vieţii tale în oraş?

Si uneori poate ar fi bine sa nu se mai schimbe nimic. Adica decat sa faci lucrurile prost, cum s-au facut acum cu noile benzi pt. biciclete, mai bine nu le mai faci deloc.

Of, prea general! Vezi tu, lumea continuă să meargă pe bicicletă în oraşele româneşti, chit că n-au benzi de ghidaj (nu piste!) pe trotuare sau au. Se măreşte numărul bicicliştilor români urbani, domnule! Asta graţie şi mie, şi altora cu bloguri şi iniţiative, încet, încet, pînă la victoria finală şi la pensie.

Chiar daca n-am fost invitat, astept cu interes rezultatele studiului, dar si un rezumat al discutiilor care au avut loc. Sunt curios care este pozitia oficiala a reprezentantilor institutiilor publice si daca aceasta coincide cu ceva concret, in teritoriu.

Comments are closed.