ACTUALIZARE

26 oct., ora 13:35 Vezi pe hartă unde este intersecţia. Iată un clip cu celebrul semafor din intersecţie, care se aprinde verde intermitent pentru virajul la dreapta:

26 oct., ora 12:15 Băieţii de la Drumul bicicletei vor să se întîlnească joi seara, pentru a merge pînă la spital pe lîngă biciclete, ca semn că nu se poate pedala mereu în siguranţă în Bucureşti. Vor aduce flori şi vor face să ajungă buchetul la Carmen la spital. Dacă vreţi să vă alăturaţi grupului, întîlnirea e joi, la ora 20, în intersecţia unde a avut loc accidentul. Detalii pe Facebook

26 oct., ora 11:30 Ana-Maria Pobleanu, o prietenă a accidentatei, precizează:

Fata are si fractura de femur (o fisura in lung, cica se sudeaza singur pana se vindeca muschiul). Are piciorul in ghips de la laba piciorului pana la primul sfert de cvadriceps, unde incepe o taietura mare. Ruptura musculara e de la vreo 5 cm de genunchi pana destul de mult in sus si foarte adanca. Inca nu se stie cat sta in spital, dar o saptamana probabil o sa cam stea.

26 oct., ora 11:20 Alex îmi dă link spre PDF-ul cu rapoartele poliţiei despre accidentele de ieri, unde se precizează unele lucruri. Tot de acolo aflăm că pe biciclistă o cheamă Carmen P. şi are 31 de ani şi şoferul este Marian P. şi are 43 de ani. Eu personal n-am înţeles cum poţi traversa strada de la stînga la dreapta, pentru că DEX dă a altă definiţie verbului „a traversa”.

La data de 25 octombrie 2010, în jurul orei 10:00, P. Marian de 43 de ani, din Bucuresti, a condus un autobuz R.A.T.B. pe sos. Colentina, dinspre str. Doamna Ghica catre bd. Lacul Tei, iar când a ajuns la intersectia cu str. Teiul Doamnei, a efectuat viraj dreapta, moment în care a surprins si accidentat pe P. Carmen de 31 de ani, din Bucuresti, care, fiind pe bicicleta, s-a angajat neregulamentar în traversarea strazii de la dreapta spre stânga, în sensul de mers al autobuzului.

Accidentata grav, P. Carmen a ramas internata la spital. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. În cauza s-a întocmit dosar de cercetare care va fi înaintat spre solutionare Biroului Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere.

26 oct., ora 00:40 Cea mai importantă informaţie, primită de la Radu Dumitrescu, un bun prieten al biciclistei, este că fata este bine. A fost operată şi acum îşi revine din anestezie. Nu a fost vorba despre bazin sau rotulă, ci despre o ruptură musculară la cvadriceps. A fost operată la Floreasca. Nu sunt informaţii despre durata necesară pentru recuperare. Ea poate vorbi, este conştientă şi nu are afectate alte părţi ale corpului.

Pe scurt, filmul accidentului: după spusele ei (informaţii care mi-au parvenit de la prietenul citat), fata a traversat pe verde trecerea de pietoni, dar era pe bicicletă cînd a făcut asta. Şoferul autobuzului probabil nu s-a asigurat suficient cînd a făcut la dreapta şi a acroşat-o. Fata a intrat sub partea din mijlocul autobuzului şi a fost tîrîtă cîţiva metri. A ţipat şi şoferul a oprit. Ea îţi aminteşte că acesta era destul de afectat cînd a ajuns la ea. Totul s-a întîmplat în dimineaţa zilei de 25 octombrie, pe la ora 9:45, cînd traficul în zonă era lejer.

Fata pedala o Koga Myiata, o bicicletă cursieră suplă, potrivită şi pentru oraş. Bicicleta este distrusă şi se află în grija unui alt prieten.

Revin cu alte noutăţi, pe măsură ce le voi afla. Deocamdată, este important să păstrez anonimatul biciclistei şi al prietenului care mi-a oferit informaţiile.

––––––––––-

Să zicem că eşti lovit de un autobuz cînd pedalezi prin Bucureşti. RATB-ul spune că şoferul e nevinovat, că tu ai trecut pe roşu pe trecerea de pietoni. Cum se procedează, dacă ştii că ai dreptate?

În cazul accidentului petrecut astăzi în Capitală, la intersecţia Şoselei Colentina cu strada Teiul Doamnei, este un caz clasic de declaraţii în contradictoriu: purtătoarea de cuvînt a RATB-ului spune că biciclista a traversat pe culoarea roşie a semaforului, cînd autobuzul circula regulamentar.

Pe de altă parte, biciclista mărturiseşte unui prieten că a respectat Codul rutier şi a traversat pe verde. Declaraţia a fost făcută neoficial, la spital, informaţia a ajuns la mine prin mesaje directe pe Twitter. Deocamdată, nu putem înclina balanţa în nici o parte.

Din cîte ştiu, este posibil să nu simţi că loveşti un obiect sau o fiinţă, cînd conduci ditamai vehiculul. Pe de altă parte, şoferul autobouzului nu consumase alcool, acesta este rezultatul testului de alcoolemie, conform purtătoarei de cuvînt. Articolul, care citează agenţia Mediafax, are o mare hibă: nu are decît o voce în text. Nu ştim ce crede poliţia, nu auzim vocea victimei.

Fata are o posibilă fractură de bazin, deşi Ana, o comentatoare din pagina articolului din Gândul, spune că este vorba despre fractură deschisă de rotulă. Pacienta este operată probabil în această seară.

Sper să pot afla mai multe detalii în această seară sau mîine dimineaţă.

Voi cum aţi proceda, după ce ieşiţi din spital, dacă aţi fi în locul biciclistei?

Foto deschidere: Streets Blog

SONDAJ

[poll id=”2″]