Bogdan Cristian Neagu a studiat design în Anglia. E un om ciudat, din moment ce s-a întors în România, veţi zice. Şi mai ciudat e faptul că a venit aici cu o idee originală: să creeze nişte şepci adaptate aerodinamic biciclistului care se deplasează prin oraşul aglomerat, genţi pentru curierii pe două roţi, huse de telefon pentru toată lumea.

Noi l-am agăţat pe Bogdan pentru a ne povesti cîte ceva despre el şi ne-am gîndit să vă stimulăm creativitatea lansînd un concurs tematic sponsorizat de turific!, brand-ul lui Bogdan.

Concursul

Pentru a intra în concurs, trebuie să desenezi, aşa cum te pricepi, un accesoriu sau un articol de îmbrăcăminte pentru un biciclist urban: o şapcă, o geantă, un fular, o husă de telefon. Acestea sunt doar cîteva exemple, nu trebuie să te limitezi la ele. Acceptăm un singur desen pe participant.

Concursul se desfăşoară între 21 februarie şi 6 martie. În 8 martie, Bogdan şi cu mine vom anunţa cîştigătorii.

Pasul 1

Intră la http://www.onemotion.com/flash/sketch-paint/ şi alege pensule şi culori, apoi trasează cu mouse-ul pe ecran ce-ţi trece prin cap.

Pasul 2

În dreapta sus, ai FileSave. Imaginea se va salva pe calculatorul tău.

Pasul 3

Completează formularul de mai jos, ca să te înscrii la concurs.

Dacă formularul a fost trimis cu succes, vei ajunge automat pe prima pagină a site-ului. Vei primi un e-mail de confirmare.

Orice concurs are premii. Cele oferite de turific! sunt:

Premiul I

O şapcă + o husă de telefon

Premiul II

O şapcă

Premiul III

O husă de telefon

Bogdanul

A terminat Multidisciplinary Design Innovation la Northumbria University of Newcastle, o şcoală unde au absolvit Jonathan Ive şi Sting. Inspiraţia îi vine de la Faction Cycling, Rapha, Freitag şi Pac Designs şi a învăţat multe din filmuleţul despre Shaun Deller.

Dintr-un amplu interviu pentru Portocala mecanică, aflăm despre Bogdan că-i place diversitatea în apariţie în general şi că ar vrea să vadă români cărora să li se potrivească ceea ce poartă – îmbrăcăminte şi accesorii. Produsele sale sunt realizate din materiale reciclate, de aceea colindatul magazinelor second-hand din zona Obor sunt pentru el un exerciţiu necesar. Acolo găseşte haine sau materiale pe care, prin diverse combinaţii, le transformă în lucruri coerente – şepci, huse pentru telefon sau laptop, genţi de curier sau compacte.

Preţurile lui Bogdan nu sperie, dar reflectă inspiraţia şi dragul pentru munca pe care o depune zilnic. Mai mult, poţi negocia cu el în avantajul tău şi oricînd este dispus să-ţi ofere un al doilea sau un al treilea produs la un preţ mic.

Privind cu atenţie creaţiile lui, observi că ele nu poartă logo-ul turific!. De ce oare?

Fac produse fără logo dintr-o sumă de motive. Cel mai important motiv ar fi că n-aş avea multe lucruri de cîştigat dacă aş afisa logo-ul „turific!” pe produse. Brandul „turific!” are un logo, pentru că altfel ar fi greu să existe pe piaţă, ar fi ca un om fără buletin. Asta nu-nseamnă că, păstrînd analogia, trebuie să scot buletinul din buzunar şi să-i plesnesc pe oameni cu el peste ochi. Deci aleg sa nu-l afişez decît în online… sau poate în viitor, în printuri. Bunicul meu era croitor, făcea şi vindea haine de calitate fără să-şi afişeze vreun logo. Lumea venea la el pentru că aveau încredere în priceperea lui, mi-ar plăcea să ajung măcar pe jumătate la fel de priceput ca el.

Pentru Bogdan, a fi cool înseamnă mai mult decît să te îmbraci într-un stil pe care mulţi l-ar numi şic:

Nu poţi judeca un om, ca aspect vizual, asa, în absolut. Trebuie să ţii cont de context. Pentru mine, un om frumos e un om care se potriveşte de minune cu ceea ce face în momentul respectiv. Cu siguranţă as spune că este frumos un muncitor în fabrică, îmbrăcat cu o salopetă şi o bască asortate, decît despre un bărbat bine, îmbrăcat în costum Marks & Spencer care cumpără cartofi din piaţa Obor.

Îl găsiţi pe croitorul urban Bogdan Cristian Neagu pe  Facebook, prin e-mail şi în curînd pe un site specializat. În carne şi oase, îl puteţi întîlni la Ride Me Party din 23 februarie. Mai multe despre el, în interviul de la Portocala mecanică.

Concursul vă aşteaptă micile creaţii cu braţele deschise. Inspiraţie maximă şi creativitate fără limite!

Pe de altă parte, nu uitaţi de concursul sponsorizat de Veloteca!

Foto: turific!