Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Maratonul Vinului se apropie

Posted on 28 May 2014 de

Duminică, 8 iunie 2014, are loc Maratonul Vinului, maraton caritabil de mountain bike ce se  desfăşoară pe dealurile de la Urlaţi, judeţul Prahova, la 80 km de Bucureşti. Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul urmăreşte să aducă la start 600 de participanţi, în patru variante de cursă.

Anul acesta, pentru prima dată în istoria sa, maratonul are o componentă non-competitivă, necronometrată, sub forma unei ture de 18 km, pentru toţi cei ce au debutat recent în mountain bike şi doresc să-şi testeze abilităţile şi anduranţa fără să fie nevoie să concureze cu timpul sau să parcurgă distanţe pentru care încă nu sunt pregătiţi.

În varianta competitivă cursa este de tip XCO cu opţiuni de 36 km şi 54 km, respectiv 2 sau 3 ture de 18 km, fiecare tură având o diferență de nivel de 400 m şi 2 zone de alimentare. Vârsta minimă pentru participare este de 14 ani, participanţii cu vârsta între 14 şi 17 ani, la data concursului, putând participa doar cu acordul scris al părinţilor sau tutorilor.

Traseul are startul și sosirea în fața Primăriei din centrul orașului Urlați. Are urcări şi coborări, pe drum de pietriş şi iarbă, cel mai mai înalt punct al traseului fiind situat la o altitudine de aproape  400 m. Pantele au o înclinaţie medie de 5-7%, ajungând pe unele porțiuni la 15%.

În paralel cu circuitul principal există şi opţiunea Family Tour, un traseu separat, destinat copiilor, părinţilor şi tuturor celor ce îşi doresc să se bucure de o plimbare uşoară de 10 km prin împrejurimile încântătoare ale oraşului Urlaţi.

Încă de prima ediţie, Maratonul Vinului a dorit să îmbine organizarea unei curse cicliste şi încurajarea ciclismului în aer liber cu susţinerea celor aflaţi în dificultate, donând profitul obţinut unor organizaţii locale din Urlaţi. Anul acesta sprijină Fundaţia Bucuria Ajutorului şi centrul său de zi unde beneficiari sunt copii din Urlaţi provenind din familii dezavantajate.

Opțiunile cursei:

  • 1 tură (18km) – amatori, fără cronometrare, recomandat începătorilor
  • 2 ture (36km) – amatori, cu cronometrare, nivel intermediar
  • 3 ture (54km) – amatori, cu cronometrare, nivel avansat
  • 3 ture (54km) – elite, cu cronometrare, pentru cicliștii legitimați la FRC

Categoriile:

  • 1 tură (18 km) – amatori: M + F Open
  • 2 ture (36 km) – amatori: M 14-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50+ şi F 14-29, 30+
  • 3 ture (54 km) – amatori: M 18-29, 30-39, 40-49, 50+ şi F Open

Câştigătorii ediţiei 2013 au fost:

  • Marian Frunzeanu, Giant Team Romania Clasament General Masculin Maraton Elite
  • Filip Ilie Grigor, Clasament General Masculin Maraton
  • Irina Dumitru, Giant Team Romania, Clasament Feminin Maraton Open

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.maratonulvinului.ro


Categorized Evenimente

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro