Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

STUDIU Românii pedalează mai mult la sate. Bucureștiul, pe ultimele locuri la ciclism urban

Posted on 21 August 2014 de

Rezultatele celui mai recent studiu GfK Cars & Drivers arată că cele mai multe biciclete se găsesc în mediul rural, acolo unde, pentru 20% dintre locuitori, este singurul mijloc de locomoție. Cele mai “cicliste” regiuni ale țării sunt: Banat-Crișana-Maramureș și Muntenia, iar printre cele în care locuitorii pedalează cel mai puțin se numără Bucureștiul şi Dobrogea.

În România ultimilor ani s-au vândut mai multe biciclete noi decât mașini noi. Conform Coliped, numai în 2012 vânzările de biciclete s-au ridicat la 380.000 de bucăți, în vreme ce automobile noi s-au cumpărat ușor sub 70.000. Acest lucru este explicabil în condițiile diferențelor de preț importante între cele două tipuri de vehicule la achiziționare și în întreținere, dar și semnificația pentru posesor.

30% dintre românii care au mașină sunt și posesori de bicicletă, iar 2% din populație deține atât un scooter, cât și o bicicletă.

Datele au fost culese în luna iunie și fac parte din studiul sindicalizat Cars & Drivers, realizat lunar de GfK. Eșantionul este reprezentativ pentru populația cu vârsta de minim 15 ani, cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.


Categorized De toate

Tag-uri: ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro