Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Acțiune caritabilă în programul “Ajungem mari”: lecție de pedalare

Posted on 23 September 2014 de

Evenimentul din 28 septembrie va fi o mare lecţie de pedalat. Voluntarii de la Ajungem Mari îi vor învăţa să pedaleze pe 50 de copii înscrişi în programul de asistentă şi protecţie a copilului din sectorul 6. Voluntarii vor folosi 10 biciclete pe care le vor dona apoi copiilor. Accesul la eveniment este gratuit, iar participanţii pot face donaţii care să susţină proiectul în continuare.

„Învaţă să pedalezi!” va avea loc în parcul Crângași, la intrarea dinspre Piaţa Crângași, de la ora 15:00 la ora 19:00. Sunt invitaţi pasionaţii de pedalat, cei care vor să înveţe sau cei care vor să îi cunoască pe copii şi să îi ajute în continuare.

Evenimentul marchează startul campaniei „Învaţă să pedalezi” în sectorul 6. Urmează întâlniri săptămânale ale voluntarilor în parc, pentru următoarele lecţii de mers pe bicicletă. Asociaţia îşi doreşte să extindă proiectul şi în sectoarele 1, 2 şi 3.

Proiectul a fost finanţat cu ajutorul fundraiser-ilor de la Maratonul Transilvaniei din cadrul festivalului In Transylvania, organizat de Asociaţia Padina Fest şi Clubul Sportiv Smart Atletic. Deşi iniţial s-a dorit cumpărarea a 10 biciclete, cei  2.666 de lei strânşi au fost folosiţi pentru repararea şi transportul bicicletelor primite ca donaţie, deoarece costul unor biciclete noi era prea mare.

„Fac parte dintr-o mare comunitate de oameni care îşi găsesc bucuria în mersul pe bicicletă. Mi-am dorit mult să le putem oferi această bucurie şi copiilor din centrele de plasament, pentru că ei petrec prea puţin timp în aer liber. În august am reuşit să le arătăm muntele într-o tabără cu jocuri educaţionale, iar duminică, alături de bicicliști cu suflet mare, îi învăţăm să meargă pe bicicletă. E  o mare satisfacţie să înveţi un copil ceva ce nu va uita niciodată”, mărturiseşte Maria Rus, organizatoare de evenimente sportive şi voluntară la Ajungem Mari.

Detalii despre proiect:

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari


Categorized Evenimente

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro