Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Din lumea civilizată: pasarele pentru bicicliști peste rîuri

Posted on 14 October 2014 de

Peste Schuylkill (SUA)

În Philadelphia se dă în folosință o pasarelă peste apă pentru bicicliști. Secțiunea vine în continuarea pistei de pe uscat, pe o porțiune care ar fi devenit prea îngustă, din cauza liniilor de cale ferată.

Schuylkill Banks Boardwalk are lungimea de 600 m și merge în continuarea pistei de pe malul rîului Schuylkill. Pasarela este dotată cu iluminat public alimentat prin energie solară. Există trei puncte de intrare pe pasarelă, inclusiv printr-o rampă de pe podul South Street, lungă de 140 m.

Philadelphia se află pe locul 14 în topul celor mai prietenoase orașe pentru bicicliști.

Sursa: Bicycling
Foto: Schuylkill River Development Corporation

Peste Tamisa (Marea Britanie)

O pasarelă asemănătoare se va întinde de la est la vest peste Tamisa, la Londra. Thames Deckway promite să fie o soluție pentru traficul foarte aglomerat al capitalei britanice. Pista suspendată de 12 km va merge de la Battersea la Canary Wharf, pe partea de sud, departe de ruta de navigare a ambarcațiunilor.

Pasarela va putea fi folosită și de către pietoni. Vor exista mai multe rampe de acces la pistă și puncte de alimentație publică pe traseu. Construcția va costa aprox. 600 de milioane de lire. Accesul pentru o călătorie dus va costa 1,50 lire.

Sursa și foto: Dezeen

Categorized De toate

Tag-uri: , , ,

One Response to “Din lumea civilizată: pasarele pentru bicicliști peste rîuri”

  1. Adrian says:

    Oare cat ne trebuie noua sa incepem sa adoptam aceste exemple?
    Cat de greu sa fie…


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro