Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Naveta pe bicicletă te face mai fericit

Posted on 16 October 2014 de

Dacă o spun specialiștii britanici, nu putem contesta! Un studiu publicat în Journal of Preventive Medicine arată că există o legătură între călătoriile active și starea generală de bine a oamenilor.

S-au mai făcut studii care stabilesc relația dintre folosirea zilnică a bicicletei ca mijloc de transport și psihologia bicicliștilor, dar acesta este primul studiu longitudinal pe scară largă din domeniu. Este vorba despre o cercetare foarte serioasă: timp de 18 ani, au fost analizați 18.000 de navetiști din Marea Britanie și au fost luați în considerare factori precum venitul, copiii, locul de muncă etc.

Unul dintre rezultatele studiului este acesta: oamenii care folosesc zilnic automobilul se simt mai prost în general decît cei care merg pe jos, iau autobuzul sau pedalează pînă la serviciu și înapoi. Cu cît drumul este mai lung, cu atît navetiștii activi se simt mai bine.

Subiecții au folosit în majoritate automobilul (67%), apoi unul din cinci a luat autobuzul (18%), unul din 10 a mers pe jos (11%) și doar 3% au mers pe bicicletă pînă la job. Iată deci un argument în plus de a încuraja folosirea bicicletei, pentru o stare de sănătate mintală bună!

Sursa: ECF
Foto: Wikimedia

Categorized De toate

Tag-uri: ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro