Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Waldo, gardianul cu GPS pentru biciclete

Posted on 12 November 2014 de

Waldo este primul sistem de alarmă inteligent din România dedicat bicicliștilor urbani. Sistemul este format dintr-un dispozitiv amplasat pe bicicletă, dispozitivul de alarmă propriu-zis, și o aplicație mobilă conectată la acesta. Dacă cineva încearcă să fure bicicleta, dispozitivul emite un semnal sonor puternic pentru a descuraja hoțul și a alarma persoanele din jur.

Concomitent, utilizatorul este notificat pe telefon prin intermediul aplicației. Dacă, totuși, bicicleta este furată, poate fi localizată prin GPS folosind aplicaţia mobilă.

Cum este Waldo diferit?

Mai există pe piață astfel de sisteme. Dar dispozitivul de alarmă Waldo se prinde pe cadrul bicicletei prin intermediul unui suport cu rol de carcasă de protecție ce previne scoaterea facilă a acestuia de pe bicicletă. Prinderea sistemului se realizează electronic și el nu poate fi scos de pe bicicletă decât de către proprietarul acesteia, prevenind astfel pierderea sau chiar furtul dispozitivului.

De asemenea, dispozitivul se poate reîncărca folosind orice cablu micro USB universal. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot verifica nivelul bateriei dispozitivului și pot primi notificări în cazul în care acesta este scăzut.

Despre proiect

Proiectul a demarat în luna iulie a acestui an, iar în prezent se află în stadiul de prototip. Aplicația va fi lansată în martie 2015, cu funcția de localizare a magazinelor de biciclete și service-uri din proximitate, urmând ca, în vara aceluiaşi an, să fie lansat dispozitivul împreună cu restul de funcționalități ale aplicaţiei.

Cei care au venit cu ideea – Radu Țuțueanu, Vlad Georgescu și Narcis Mihai – sunt bicicliști la rândul lor și au simțit nevoia unei soluții eficiente. Sătui de emoțiile încercate când își legau bicicletele prin oraș, au decis să facă ceva în privința aceasta.

În primăvara viitoare, cei trei băieți vor lansa o campanie de crowdfunding, iar spre sfârşitul verii aceluiaşi an este posibil să existe produsul gata pentru livrare. Prețul va în intervalul 120-150 de euro.

Detalii pe site-ul oficial și în pagina de Facebook.


Categorized De toate, Shopping

Tag-uri: ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro