Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

VIDEO Londra pe bicicletă

Posted on 30 December 2014 de

N-o fi ea Copenhaga sau Amsterdam, dar Londra e îndeajuns de prietenoasă cu bicicliștii pentru ca mersul pe două roți să fie și plăcut și convenabil. Multe străzi au piste pentru bicicliști marcate cum trebuie pe carosabil, sunt rampe peste tot, există trasee de-a lungul Tamisei, iar la gurile de metrou, în parcările din fața supermarketurilor și mall-urilor și în multe alte locuri publice sunt rastele, adesea monitorizate de camere video.

În oraș există și un eficient sistem de închiriat biciclete în regim self-service. Bicicletele albastre de la Barclays Cycle Hire sunt disponibile în multe puncte din Londra și reprezintă o soluție pentru turiști și localnici deopotrivă.

Iată un montaj cu imagini filmate de-a lungul mai multor luni. Zonele parcurse: Greenwich, Surrey Quays, Canada Water și Bermondsey.

Ca peste tot în Londra, prețurile nu sunt tocmai mici, însă transportul public costă și mai mult. Cel mai bine ieși dacă faci călătorii scurte, de până la 30 de minute. Pentru 2 lire, poți folosi bicicletele Barclays ori de câte ori vrei în decurs de 24 de ore, atâta vreme cât nu faci curse mai lungi de 30 de minute. Un abonament pe șapte zile în același sistem costă 10 lire, iar unul anual, disponibil doar utilizatorilor înregistrați, 90 de lire.

Cum un singur drum cu autobuzul sau metroul e de la 1,5 lire în sus, bicicleta Barclays e o soluție mult mai ieftină și la îndemână atâta vreme cât centrele de închiriere sunt în apropiere de casă, hotel sau serviciu.

În Surrey Quays și Canada Water, zona fostelor docuri, unde biciclesc eu de obicei, traficul auto e în general pașnic, sunt multe alei și străduțe unde rareori vezi câte o mașină, iar portulețele, parcurile și malurile Tamisei oferă prilejul unor plimbări pitorești. Un drum până în Greenwich în regim lejer, de-a lungul Tamisei, ia vreo 15-20 de minute, iar o excursie până la Turnul Londrei nu durează mai mult de jumătate de oră.

De altfel, fie ploaie, fie vânt, bicicleta e un vehicul popular aici. Mulți copii merg pe bicicletă sau pe trotinetă la școală și destui părinți (inclusiv subsemnatul) îi transportă pe cei mai mititei în scaune montate pe portbagaj.

Și încă ceva: cum diferențele de temperatură dintre sezoane nu sunt atât de mari, iar la Londra ninge rar, poți să biciclești 12 luni pe an. Doar să ai mereu o pelerină la îndemână.


Categorized Video

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro