Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Bike Park Postăvarul devine realitate

Posted on 26 March 2015 de

Proiectul Bike Park Postăvarul este tot mai aproape de realizare. Echipa de proiect a derulat până la momentul de față multiple acțiuni de atragere de finanțări, parteneri și sponsori, iar în paraleldocumentația a fost depusă la Primăria Brașov pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.

Traseele care vor alcătui bike park-ul au fost stabilite în baza mai multor deplasări pe teren, împreună cu experți în domeniu, așa încât toate pistele să fie construite în cadrul legal și cu implicații minime asupra mediului. Mai mult decât atât, traseele au fost concepute de așa natură încât, odată finalizate, să fie omologate UCI (Uniunea Ciclistă Internațională), urmând ca bike park-ul să găzduiască în viitor competiții internaționale importante.

Proiectul își propune să ofere un bike park cu toate facilitățile și să ofere publicului trasee la standarde de cupă mondială, astfel încât într-un termen de la 3 la 5 ani Poiana Brașov să devină o stațiune notorie și pe timp de vară, iar Bike Park Postăvarul să pună România pe harta bike park-urilor de renume din Europa.

Vor fi realizate două trasee specializate:

  1. Unul de „downhill”, de dificultate ridicată, care presupune coborârea cu bicicleta, pe un traseu specializat, în cel mai scurt timp, așadar traseul respectiv va urmări liniile reliefului și va conține elemente speciale care trebuie construite („kickere”,contrapanteelemente din lemn, trecători și altele);
  2. Unul de „flowline”, de dificultate ușoară, mai lent, fără dificultăți tehnice deosebite, mai larg decât cel de „downhill”, fără elemente naturale periculoase. Acest traseu poate fi parcurs cu ușurință și de către amatori.

Urmărește progresul proiectului în detaliu pe https://www.facebook.com/BikeParkPostavarul.

Bike Park Postăvarul este un proiect marca C.S. JOYBIKE și Asociaţia Bike’s Cool.


Categorized De toate

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro