Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cicloturismul în Călăraşi se face acum pe trasee marcate profesionist

Posted on 24 March 2015 de

Începând cu sezonul 2015, judeţul Călăraşi îşi deschide larg porţile atât pe uscat, cât şi pe apă. Veţi fi întâmpinaţi aici cu o reţea locală de trasee cicloturistice şi acvatice, întinsă pe 200km şi compusă din:

  • două trasee cicloturistice pe şosea (C1 – 48km & C2 – 47km)
  • două trasee cicloturistice offroad (C3 – 50km & C4 – 35km)
  • un traseu acvatic, de pescuit, pe Dunăre (P1 – 18km)

Cele patru trasee pe uscat au fost realizate de Clubul Sportiv Smart Atletic, împreună cu Asociaţia Cycling Romania (una dintre cele mai active şi mai apreciate asociaţii din România care promovează dezvoltarea cicloturismului) și partenerii locali din Călăraşi.

200 de kilometri de trasee

Toate traseele au un grad scăzut de dificultate, fiind gândite într-un sistem de reţea locală. Astfel, ele vor fi accesibile pentru orice persoană care doreşte să petreacă de la câteva ore până la câteva zile în jud. Călăraşi. Distanţele sunt cuprinse între 35-50km şi traseele comunică între ele. Mai mult decât atât, cele două trasee de şosea (C1 şi C2) reprezintă o porţiune din cei 4.500 de km ai magistralei cicloturistice EuroVelo 6, care leagă Oceanul Atlantic de Marea Neagră. Traseele nu sunt omologate Euro Velo, dar există această perspectivă. Traseele sunt marcate şi semnalizate.

Un element inedit, care vine în ajutorul turiştilor, este că fiecare traseu are un tur virtual care poate fi parcurs online, iar indicatoarele de pe trasee au integrate coduri QR. Daca vă opriţi în dreptul acestora şi le scanaţi, veţi fi direcţionaţi către pagina traseului respectiv, putând astfel să accesaţi informaţiile importante ale lui.

De asemenea, există şi o hartă interactivă cu traseele şi obiectivele turistice, producătorii locali pe care să îi vizitaţi, locurile de cazare, agrement, masă şi camping. Mai departe, fiecare traseu are o pagina dedicată, în care este descris cât mai pe larg. Acolo veţi găsi şi coordonatele GPS, cu posibilitatea să vă descărcaţi track-urile (format .gpx si .kml), sfaturi de călătorie pentru a evita eventuale neplăceri.

Descoperiți toate traseele pe site-ul Smart Atletic.

Toţi cei care iubesc plimbările pe două roţi în natură şi doresc să descopere traseele cicloturistice din Călăraşi sunt invitaţi la o tură ghidată pe trasee în data de 9 mai 2015.

Evenimentul este planificat ca parte dintr-un proiect european – European Cycle Relay, pe traseul Olteniţa-Călăraşi , pe o distanţă de 70km.

Detalii:

www.smartatletic.ro/cicloturismcalarasi

www.turismcalarasi.ro

www.facebook.com/cicloturismcalarasi


Categorized Evenimente

Tag-uri: ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro