Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

“Noroc bun!” sau “Cu bicicleta prin ocnă”

Posted on 21 April 2015 de

În 16 mai 2015, va avea loc a treia ediţie a concursului de ciclism montan Călătorie între Cer şi Pământ la Tîrgu Ocna (jud. Bacău). Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran, prin tunelurile din mina de sare Trotuş. Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna, Asociația Sportivă Adventuremania şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 de metri adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km, timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate, după care ajung în mina turistică feeric luminată, unde mai au de parcurs încă 600 m. Apoi, tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal, pentru a ajunge înapoi la suprafaţă, la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

Pregătire specială

Traseul special al evenimentului necesită şi o pregătire specială a concurenţilor. Porţiunea din subteran reprezintă o adevărată velo-aventură întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie, concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

Concursul Călătorie între Cer şi Pământ este de tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km, aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran. Evenimentul durează două ore, timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 de minute, vor fi declaraţi câştigători la fiecare categorie de vârstă cei care au efectuat cele mai multe ture.

Detalii:

Site-ul evenimentului – www.calatorie.transalpinbike.ro
Pagina de Facebook – www.facebook.com/Calatorie
Eveniment pe Facebook – www.facebook.com/events/846158318813834/

Foto: George David

Categorized Concursuri

Tag-uri: , ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro