Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

La pedale, cu experți europeni în mobilitate urbană

Posted on 18 June 2015 de

Text și foto: Lucian Rotaru

După zile întregi de conferință, experții europeni au luat Capitala la pedale. În perioada 16-21 iunie 2015, are loc Festivalul UrbanFest, primul festival de dezvoltare urbană din București, care a debutat cu conferința Europeană privind Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Experții europeni prezenți la această conferința au discutat probleme orașului și au analizat imagini cu pistele de biciclete existente în București, iar la finalul zilei de marți, 16 iunie, au fost invitați la o plimbare cu bicicleta pentru a vedea cum se circulă pe două roți prin Capitală.

În jur de 50 de experți în mobilitate urbană, însoțiți de bloggeri și jurnaliști, au plecat pe biciclete, în jurul orei 19.00. Traseul, cu o lungime de aproximativ 7 km, a fost gândit cu scopul de a parcurge toată infrastructura pentru biciclete în București. S-a plecat de pe Splaiul Independenței, undeva în zona Politehnicii, apoi stânga pe Strada Știrbei Vodă, s-a continuat pe Strada Berzei, Strada Buzești și la final pe Calea Victoriei, cu o scurtă oprire lângă statuia ecvestră a lui Carol I din Piața Revoluției și apoi la Teatrul Odeon, capăt de linie.

Bicicliștii locali știau traseul și erau conștienți că la ora de vârf traficul va fi aglomerat, iar parcurgerea acestuia va fi una dificilă, chiar și cu escorta poliției. Deși experții știau pistele de biciclete din poze, ei tot au avut mici surprize pe traseu. S-au amuzat când pista de pe Strada Buzești s-a pierdut într-o intersecție sau când a urcat pe trotuar. Chiar și pista de pe Calea Victoriei, cu care noi ne mândream, a stârnit chicote și comentarii, principalele motive fiind acei stâlpi din 20 în 20 de metri.

Bucureștiul are o populație de 1,9 milioane de locuitori și doar 10 km de piste de bicicletă. Michael Glotz-Richter, unul dintre experții prezenți la eveniment, spunea că orașul în care locuiește el, Bremen (Germania), are 600 de km de piste și o populație de 4 ori mai mică.


Categorized Evenimente, Plimbări

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro