Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cursa Dunării Călărășene, o sărbătoare a sportului pentru toți

Posted on 25 August 2015 de

Tot de la vajnicul Club Sportiv Smart Atletic, cel care organizează Triathlon Challenge, vine a doua ediție a Cursei Dunării Călărășene, în 12-13 septembrie, la Călărași. Cursa de şosea reprezintă ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România. De asemenea, concursul va găzdui și prima ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuri după 1989. Fondul de premii generos, probele din care pot alege atât începătorii cât și avansații, decorul natural superb: iată câteva motive să vă înscrieți chiar acum (locurile sunt limitate)!

La Cursa Dunării Călărășene, puteţi alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcţie de gusturi (şosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru copii, juniori şi adulți).

Ziua 1 (sâmbătă, 12 septembrie): Ofensiva asfaltului

1. Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.

2. Campionatul Naţional de Tandemuri este la prima ediţie din 1990 încoace şi ne propunem să-l transformăm într-o tradiţie; cursa de 71,5 km este organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem.

3. Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei, cu măsuri de siguranță.

Ziua 2 (sâmbătă, 13 septembrie): Asaltul insulei

4. Cursa insulei de 53 km este o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu mirific, cu nisip fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui şi plantaţii de Paulownia.

5. Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă / bunică / bunic + copil.

Înscrierile se fac pe site-ul oficial și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher, vouchere de reducere.

Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărăşene prin ecoturism”, este finanţat prin POP 2007-2013 şi este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Clubului Sportiv Smart Atletic.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene pe pagina de Facebook și în evenimentul de pe Facebook.


Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro