Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cîteva reguli de pedalat pe pistă

Posted on 28 August 2015 de

Știu că vă plac regulile, așa că iată cîteva inspirate de cei de la Bicycling.com. Nu avem noi în țară sau în Capitală multe piste pentru bicicliști, dar tot trebuie să ne comportăm civilizat pe cele care există sau pe cele care vor fi amenajate.

1. Pista din oraș nu e loc de antrenament

Poate aspiri la titlul de campion la vreo competiție de ciclism, dar pista pentru biciclete din oraș nu este un loc propice antrenamentului. Așa că abandonează figurile acrobatice, viteza mare și respectă semafoarele de pe traseu!

2. Mergi pe dreapta, depășește prin stînga

Gîndește-te că pista este tot o cale de rulare, deci se aplică aceleași reguli ca atunci cînd conduci automobilul. Mergi pe dreapta pistei și depășește prin stînga, eventual semnalînd depășirea sonor sau vizual, ca să nu speri bicicliștii depășiți.

3. Fii mereu pregătit să oprești

Stai cu mîinile pe manetele frînelor și nu goni! Uneori, pe pistă se mai opresc bicicliști pentru a schimba o vorbă, mai intră un cîine sau un părinte cu căruciorul copilului (ca să traverseze, cine știe!). Așa că fii pregătit să oprești la timp, în condiții de siguranță.

4. Semnalizează oricînd e nevoie

Cînd depășești, apasă pe claxon sau spune ceva de tipul “Depășire!”. Cînd trebuie să te oprești puțin, uită-te în spate și, dacă sunt bicicliști, întinde mîna dreaptă pentru a arăta că vei staționa. Fii politicos în general și, de ce nu, zîmbește din cînd în cînd!

Restul sfaturilor sunt la Bicycling.com.


Categorized De toate

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro