Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

SmartHalo: bicicleta preia controlul

Posted on 26 August 2015 de

SmartHalo este o invenție nouă pentru bicicliștii urbani. Este un dispozitiv care se montează pe ghidonul oricărei biciclete din lume.

Conectat prin Bluetooth la smartphone, aparatul se transformă într-un sistem de navigație intuitiv. Folosind cîteva coduri de semnale, îți poate spune cînd să faci la dreapta sau la stînga, cît mai ai de parcurs din drum, iar noaptea este un sistem de iluminare eficient.

Dispozitivul se instalează în siguranță și nu poate fi desprins de bicicletă. Design-ul minimalist îl face să se integreze în ghidon, fără să atragă atenția hoților. Alarma antifurt se activează automat cînd pleci de lîngă bicicletă; cînd te apropii din nou de ea, alarma se dezactivează; dacă nu mai ai energie în bateria telefonului, formează codul secret pe suprafața dispozitivului SmartHalo.

Nu trebuie să-ți bați capul cu calculele pe Google Maps. Introdu destinația în telefon, pune smartphone-ul în rucsac și urmărește indicațiile de pe SmartHalo. El te va duce unde dorești, pe cel mai scurt drum. Iar dacă ai uitat unde ai lăsat bicicleta, vezi pe smartphone poziția ei!

Lumina din aparat se activează automat la lăsarea serii. Cei 200 de lumeni sunt suficienți pentru a-ți oferi vizibilitate la pedalările nocturne.

Tot prin semnale luminoase, SmartHalo te alertează cînd te sună cineva, cînd ai primit un SMS sau cînd vremea devine nefavorabilă pedalării.

Aparatul are o baterie încorporată, care se poate încărca prin USB.

Dispozitivul este în faza de finanțare publică, prin Kickstarter, dar deja a depășit suma cerută și mai este aproape o lună pînă la finalul campaniei. Acum aparatul poate fi comandat la un preț de pornire de 100 de dolari.


Categorized Shopping

Tag-uri:

7 Responses to “SmartHalo: bicicleta preia controlul”

 1. Mulțumesc pentru articol! Eu l-am comandat, că-mi place foarte tare ideea. O să spun în luna mai a anului 2016 cum e. :D

 2. gogu says:

  vezi sa nu iti ei teapa. majoritatea proiectelor de pe ks nu ajuns sa fie finalizate. dupa ce le da banii nu au nici o obligatie de nici un fel sa iti livreze produsul sau sa termine proiectul.

  un proiect poate fi anulat din n motive si atunci ramai cu banii dati..

  • George Hari Popescu says:

   Nu eu trebuie să fiu atent, ci eventualii cumpărători. Majoritatea proiectelor SUNT finanțate și produsele se trimit oamenilor. Ce spui tu sunt excepții și există soluții de recuperare a banilor.

 3. Radu says:

  Cum il incarci daca nu poate fi scos de pe ghidon?
  Trebuie sa iti duci mereu bicicleta aproape de o priza?
  Lipsa autonomiei e un mare minus.
  Exista idei mai inteligente, spre exemplu un dispozitiv de localizare incorporat in pedala, care se incarca prin miscarea de rotatie a pedalei.


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro