Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Triathlon Challenge Mamaia: trei specii noi de triatloniști

Posted on 10 September 2015 de

Doar mă știți de mic și știți despre mine că pun umărul cu drag la organizarea evenimentului anual Triathlon Challenge Mamaia. Dacă la început priveam cu scepticism, mirare și admirație triatlonul, acum această “practică” îmi este tot mai familiară și-mi permit, de la an la an, să mă detașez un pic de agitația celor trei probe și să cuget.

Anul acesta, am observat trei tendințe la Triathlon Challenge Mamaia 2015.

1. Triatlonistul corporatist

Una este alergarea în jurul blocului, alta este să alergi 10 km; una este să înoți în concediu cîteva sute de metri, alta e să dai din brațe 1,5 km; una e să ieși cu bicicleta în parc sau pe șosea sau la adunări publice, alta e să pedalezi 40 km. Sigur, vorbesc aici numai de proba olimpică. Ei bine, noul triatlonist este cel de corporație. Am văzut anul acesta la Mamaia participanți de la tot felul de companii, pentru care jogging-ul era doar un mod de a încerca să rămînă în formă. Aceștia au trecut de la triatlonul de plăcere la triatlonul de performanță.

Triatlonistul de corporație are în general program fix, deci își poate planifica antrenamentele, are venituri bunicele și are colegi cu care se poate antrena. Cei care în anii trecuți erau timizi la start abia așteptau anul acesta să sară în apă la proba olimpică. Au un spirit mai optimist, au timpi mai buni pe probe, merg și la triatloane din străinătate. Unii dintre ei le insuflă acest spirit și copiilor lor, ceea ce mă duce la a doua tendință…

Citiți articolul integral la Cyberculture.ro


Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro