Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Londra: s-a deschis primul segment al “autostrăzii pentru biciclete”

Posted on 23 October 2015 de

Transport for London a anunțat că a terminat primii 800 de metri din “autostrada pentru biciclete”, pe secțiunea nord-sud, de la Elephant & Castle la Peabody estate pe Blackfriars Road, via St George’s Road.

Efectele acestei piste sunt deja vizibile: nivelul de congestie auto pe St George’s Road a scăzut simțitor. Blackfriars Road va fi transformat dintr-o stradă dominată de automobile într-un bulevard urban cu aprox. 18.500 de metri pătrați de spațiu pentru pietoni și o pistă pentru bicicliști cu dublu sens, izolată de stradă. Legătura pentru cicliști cu Blackfriars Road se va deschide pînă în primăvara lui 2016. Drumul velo nord-sud se va numi Cycle Superhighway 6.

‎Într-un studiu recent derulat în Marea Britanie, se arată că există o cerere tot mai mare din partea cetățenilor pentru cheltuieli legate de dezvoltarea infrastructurii pentru bicicliști. Peste 75% dintre britanici susțin această schimbare. Studiul a fost realizat de Sustrans pe 11.000 de subiecți.

Foto: Wikimedia

Categorized De toate, Prim-plan, Video

Tag-uri:

2 Responses to “Londra: s-a deschis primul segment al “autostrăzii pentru biciclete””

  1. Dan says:

    Super tare! Sper sa vedem si la Bucuresti cat mai multi soferi transformati in biciclisti. Poate se satura si ei de stat in trafic cate o ora pentru parcurgerea unui singur kilometru.

  2. Tatiana says:

    In Londra se construiesc 800m de piste pentru biciclete intr-un timp relativ scurt pe cand in Romania se construiesc 800m de autostrada pe an.. si aia e facuta prost. Sper sa ne trezim si noi, macar in aceasta privinta, e totusi vorba si de viata noastra. Acestea au un impact puternic asupra producerii accidentelor, nu trebuiesc neglijate atat de mult.


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro