Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

La Cluj, bițe la tătă lumea, prin sistemul de bike sharing!

Posted on 18 November 2015 de

În 18 noiembrie, s-a lansat la Cluj-Napoca un sistem de închiriere cu autoservire, adică bike sharing. Astfel, din 42 de staţii de închiriere amplasate în mai multe puncte din oraş, cetăţenii pot închiria una din cele 540 de biciclete. În perioada următoare, se vor mai deschide 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida. Valoarea totală a proiectului este de peste 14 milioane de lei, din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă.

Informații utile

Intervalul  orar  de  închiriere  este  06.00-24.00, valabil de luni până duminică. Prima oră este gratuită, după care se plăteşte un tarif de 2 lei/oră. Ca la orice sistem de închiriere din lume, bicicleta se poate lua de la un centru și se poate returna la altul. Bicicleta trebuie returnată în maximum 12 ore de la închiriere, dar nu  mai târziu  de  ora  24.00  din  ziua  închirierii. În  caz  contrar, utilizatorul va fi obligat la plata unei sancţiuni de 100 de lei.

Persoanele care doresc să obţină un card pentru sistem nu pot face acest demers online sau la bornele interactive, ci trebuie se prezinte la unul din sediile primăriilor de cartier sau la sediul Primăriei Centrale, cu actul de identitate.

Citiți mai multe detalii pe site-ul primăriei din Cluj-Napoca


Categorized De toate, Prim-plan

Tag-uri: ,

One Response to “La Cluj, bițe la tătă lumea, prin sistemul de bike sharing!”

  1. Andreea says:

    Foarte tare ideea!
    Cred ca ar fi cazul sa fie implementata in mai multe orase ale tarii. Utilitatea ei este mare, sper doar sa nu apara persoane care sa-si bata joc de aceasta idee. Idei sunt, oameni care sa faca asta se gasesc.
    Felicitari initiatorilor!


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro