Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Seattle: închiriezi o bicicletă, dar și o cască

Posted on 13 August 2016 de

Există o mulțime de discuții despre cît de mult te ajută o cască atunci cînd pedalezi, dar serviciul PRONTO din Seattle nu este interesat de teorii, ci te lasă să alegi. Astfel, pe lîngă închirierea uneia dintre cele 500 de biciclete de la una din cele 54 de stații din oraș, poți închiria și o cască.

Căștile se află în cutii speciale de unde le preiei și le pui la loc. Sunt căști de o singură mărime, deci este important să o fixezi bine pe cap. Sigur, este recomandat să ai o cască pe mărimea capului tău, dar aici este vorba de bicicliști ocazionali, care vor totuși să aibă siguranță, măcar puțină, cînd traversează Seattle-ul.

Căștile sunt curate și cutiile publice sunt alimentate periodic. Ca și în cazul bicicletelor, iei o cască de la o “stație” și o poți returna la alta. Evident, căștile sunt disponibile numai pentru abonații la serviciul de închirieri PRONTO.

Pronto se implică și în educația bicicliștilor urbani și a creat o serie de clipuri video cu instrucțiuni și sfaturi utile. Iată, de exemplu, cum să abordezi colinele, cum să treci peste liniile de premetrou și cum să te îmbraci cînd pedalezi:

Serviciul PRONTO oferă abonamente anuale, dar și coduri de acces de 24 de ore sau de o săptămînă, așa cum procedează și alte servicii de bike sharing din Europa. Bike sharing în SUA există în 65 de orașe și astfel de servicii apar tot mai des.

Foto: Bike Shop Hub

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro