Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Scurte sfaturi pentru pedalări cu familia

Posted on 24 August 2016 de

Dacă locuiești în București, nu ai foarte multe opțiuni de a ieși cu bicicleta împreună cu copiii. Asta dacă nu cumva ai și un automobil, un suport de biciclete pe el și niscaiva bani pentru o deplasare în afara orașului, la răcoare, drumuri liniștite și eventual piste!

Dacă totuși te încumeți să ieși în grup pe două roți, iată cîteva sfaturi de la Lovingthebike.com:

1. Preocupă-te de siguranța ta și a celor din grup!

Bicicleta este un vehicul, ai aproape aceleași drepturi pe străzi și șosele ca și automobiliștii. O cască este o investiție bună, dar atenție un pic la reglarea ei! De asemenea, îmbrăcămintea este importantă. Îmbracă-te și îmbracă-i în funcție de condițiile meteo și asigură-te că aveți vizibilitate cînd pedalați. Este bine să purtați haine colorate, ca să fiți observați de participanții la trafic. Evident, în timpul pedalării, fii cu ochii pe copiii tăi, atenționează-i dacă urmează obstacole, treceri de nivel și, de ce nu, învață-i cîte ceva din Codul rutier în timp ce vă plimbați.

2. Stabilește o destinație!

Nu spun că nu-i frumos să te plimbi pentru a descoperi locuri noi, dar faptul că ajungeți într-un loc stabilit de la început vă va da senzația de împlinire. Destinația nu trebuie să fie neapărat ceva nemaipomenit, poate fi o casă deosebită, un parc, un copac bătrîn și pitoresc ș.a.m.d. Pe măsură ce vă apropiați de destinație, efortul va părea mai mic și puteți deja plănui drumul de întoarcere.

3. Acordă-i bicicletei importanță!

Învață-i pe copiii tăi că mișcarea cu bicicleta are o mulțime de beneficii, oricum mult mai importante decît statul cu nasul în smartphone. Evident, poate fi mai comod pentru tine să nu ai griji cîteva ore în casă, în timp ce ei se uită la TV sau joacă jocuri video, dar mobilizează-te și organizează o pedalare în grup și sigur vei prinde gustul acestui tip de ieșiri! Bicicleta oferă posibilitatea de a explora, de a descoperi natura, de a socializa.

Este bine să dai o tură prin rețelele sociale (de exemplu, în grupul Bicicliști urbani de pe Facebook) înainte de a organiza o ieșire în grup și nu te sfii să ceri sfatul altor părinți! Oamenilor le place să se simtă utili, mai ales cînd este vorba de o pedalare în timpul liber!


Categorized De toate

Tag-uri:

One Response to “Scurte sfaturi pentru pedalări cu familia”

  1. Soulseeker says:

    Foarte bune aceste sfaturi. Multumesc!


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro