Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cînd mîncarea vine cu bicicleta

Posted on 08 September 2016 de

Poate i-ați văzut în Franța, Marea Britanie, Belgia, Spania sau în alte țări. Sunt acei cicliști bine pregătiți fizic și care duc în spate niște cutii de mari dimensiuni. Curierii de la Deliveroo sunt binecunoscuți pentru rapiditatea cu care livrează mîncarea de la restaurantele partenere și se vorbește de o cultură internă solidă în cadrul companiei.

Serviciul de livrări pe bicicletă Deliveroo s-a lansat în februarie 2013, la Londra și acum are în jur de 300 de angajați. Există sute sau mii de cicliști în fiecare dintre orașele în care compania acționează. Ariile de livrare sunt în general limitate, pentru a asigura un timp de livrare foarte mic și pentru ca preparatele să fie la fel de proaspete ca în restaurant. În prezent, Deliveroo este prezent în 13 țări și 54 de orașe.

Eroul curier pe bicicletă

Curierii au un program de lucru flexibil. Practic, nimeni nu-i obligă să ia toate comenzile disponibile, ei decid cît de mult pot lucra într-o zi. Evident, pe măsură ce livrează mai repede și mai mult, primesc bonusuri. Pentru a lucra la Deliveroo, trebuie să ai propria bicicletă și propriul smartphone cu acces permanent la Internet. După ce dai un interviu, un test de rezistență și ți se verifică un pic CV-ul, poți începe lucrul!

În Belgia, firma promite un timp mediu de livrare de 32 de minute, care include prepararea mîncării și transportul. Cei aproximativ 800 de curieri din această țară sunt plătiți cu 10 euro pe oră, la care se adaugă un bonus de 1,50 euro începînd cu a treia livrare pe oră. Clienții plătesc 2,50 euro pentru transportul pînă la adresa indicată.

Angajările le face o agenție externă, care caută în principal studenți sportivi, descurcăreți și “simpatici”. Printre avantaje, se află și faptul că poți primi o parte din bacșiș!

Curierul este singurul responsabil de bicicleta sa, deci el va suporta costurile în caz de furt sau accident. Dar compania recomandă ca un curier să aibă în primul rînd grijă de propria siguranță și apoi de integritatea bicicletei.

Deliveroo nu este o companie perfectă – recent, curierii din Londra au protestat față de noul mod de plată – dar este considerată un loc de muncă plăcut, dinamic, în ton cu timpurile. Concurența nu a întîrziat să apară, dar unii competitori au închis porțile din cauza profitului scăzut (de exemplu, Take Eat Easy în Bruxelles). Pe de altă parte, apar mereu servicii alternative, cum ar fi cel ce va fi oferit în curînd de Amazon în Londra, ca primă piață în afara SUA a gigantului american sau cel oferit de Uber (UberEATS).

Foto: Mosieur J. (Flickr), Sam Saunders (Flickr)

Categorized De toate

Tag-uri: ,

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro