Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Cursa Dunării Călărășene: revin probele de foc, nisipul thailandez și crapul cu mămăligă!

Posted on 21 September 2016 de

“Asaltul insulei” și “Ofensiva asfaltului”… Sună a două titluri de filme de acțiune. Dar nu sunt creații cinematografice și nici nu va participa Steven Seagal la Cursa Dunării Călărășene. Cei care se vor înscrie însă la acest concurs sunt un pic eroi, pentru că este o competiție care implică ceva rezistență, un dram de pasiune și este o experiență urmată de multe povești.

A treia ediție a Cursei Dunării
Călărășene are loc în 1-2 octombrie la Călărași. Vor fi două zile pline de competiție, într-un cadru natural deosebit. Cursa de șosea este ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiție de șosea din România, inițiată de Alex Ciocan. De asemenea, evenimentul va găzdui cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Tandemuri. Cursa MTB și cursa prichindeilor se va desfășura pe un traseu mirific, pe Insula Mare a Ialomiței, înconjurată de Dunăre.

Fondul de premii va fi de peste 4.000 de euro (cash și produse și servicii sportive). La finiș, după ce veți termina cursa, veți depăna impresii la o porție bună de saramură de crap cu mămăliguță.

Probele de foc

La Cursa Dunării, puteți alege una sau mai multe dintre cele 4 probe, în funcție de gusturi (șosea/offroad) și de vârstă (probe pentru prichindei, prichindei mai mari și oameni mari).

Ziua 1 (1 octombrie): Ofensiva asfaltului

Clasica de 72 – cursă de șosea, 72km, ultima etapă din Road Grand Tour; pentru iubitorii asfaltului și ai vitezei, juniori și seniori, fete și băieți.

Campionatul Național de Tandemuri – a doua ediție; pentru toți cei care vor să pedaleze în tandem; va fi o competiție organizată în parteneriat cu Asociația Tandem; traseul este identic cu cel de la Clasica de 72; la ediția trecută, au participat 11 echipaje, poate va fi depășit recordul anul acesta!

Ziua 2 (2 octombrie): Asaltul insulei

Cursa insulei – cursă MTB unică în România: începe cu traversarea Dunării (Brațul Borcea) cu barca și startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călărași; 4 puncte de alimentare pe traseu și unul la finiș. Este un traseu mirific de aprox. 50 km (+/-, în funcție de cotele apelor Dunării), plat, cu nisip fin thailandez, cu drumuri de căruță și poteci prin pădure.

Întrecerea prichindeilor – pentru copiii de până în 7 ani care merg pe bicicletă. Este un mic traseu în care să se întreacă cei voinici.

Vă recomand cu mare drag acest eveniment, pentru că el combină tot ce-și poate dori un sportiv amator: un peisaj ieșit din comun, probe dozate ca energie și timp, antren și oameni nemaipomeniți!

Detalii despre competiție:


Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro