Sîmbătă, nu se mai numesc Masa Critică, Drumul bicicletei, Ciclopromenada nocturnă, Bikewalk, Joi pedalezi cu noi. În 31 martie, se vor aduna în Parcul Izvor bucureștenii care au participat de-a lungul timpului la aceste plimbări în grup, dar sunt așteptați toți bicicliștii pe care-i vedem zilnic sau ocazional în Capitală.

Clubul Bicicliștilor a obținut autorizația pentru Marsul bicicliștilor de la autoritățile locale, așa că plimbarea se va face în siguranță, alături de reprezentanții poliției rutiere.

Nu este un traseu lung, din două motive:

  • Sunt încurajați să vină pe două roți și bicicliștii începători. Totul se face progresiv și deplasarea în oraș cu bicicleta înseamnă, în principal, mersul pe distanțe scurte: la școală, la piață, în vizite la prieteni etc. Cei care vor prinde gustul pedalării urbane sigur își vor face propriile trasee lungi.
  • Scopul evenimentului este promovarea transportului alternativ în capitala europeană București. Trebuie să fim vizibili pe străzi, în mass-media, online. Traseul este mai puțin important.

Cînd veniți la plimbare, este important să aveți o bicicletă în stare bună. Este recomandat să purtați cască. Dacă vă mai plimbați după terminarea evenimentului, asigurați-vă că bicicleta are catadioptrii (ochi de pisică) în față și în spate. Luminile sunt de asemenea importante.

Este bine ca organizatorii să știe că veniți, deci confirmați-vă prezența pe Facebook sau comentați aici, mai jos. Dar cel mai important este să fiți în Parcul Izvor, în 31 martie, la ora 17, pentru un eveniment pe două roți ce va dura cam 90 de minute.

Parteneri și susținători:

Bicla.ro
Clubul Bicicliştilor
Drumul Bicicletei
Freerider.ro
Joi pedalezi cu noi
Masa Critică Bucureşti
Optar.ro
Velobello.wordpress.com
Biciclete.net
Bikeevents.ro

[poll id=”4″]