Cantonament 3.0 a fost primul cantonament cu și pentru bloggeri din România. Au fost discuții, a fost ceva sport, a fost o ocazie pentru un grup de vreo 30 de persoane să se cunoască mai bine.

Acest cantonament a mai însemnat și o plimbare cu bicicleta de la Aventuria.ro pe un drum forestier, o premieră pentru mine. Chinuindu-te să treci prin bălți și să ții ghidonul în mîini în ciuda trepidațiilor, îți dai seama că terenul de acolo nu este foarte diferit de cel din București.

Există un mare avantaj al pedalării off-road: ai propria ta pistă. Evident, chiar și pe acolo mai trece cîte o mașină din cînd în cînd, pentru că ele fac parte din peisajul natural în țara noastră.

După această plimbare în grup de vreo 12 km, ne-am întors la Casa Bunicii plini de noroi, puțin obosiți și cu dorința de a mai face asta. Sigur, mulți din grup vor repeta exercițiul, pentru că participă des la concursuri de profil.

Pentru un biciclist urban, să alerge pe coclauri pe două roți este o experiență interesantă, care-l pregătește pentru întoarcerea în orașul mult mai sălbatic decît pădurea.