floare_frina

Dar multe s-au mai întîmplat, dragii moşului, ieri şi azi, în acest oraş meschin în care nu se întîmplă nimic:

  • am fost ieri pentru a doua oară la BookFest-ul de anul ăsta. Cu chiu, cu vai, am luat nişte cărţi, dar scopul meu acolo erau micii şi berea de fapt. Mi-am lăsat bicla prinsă de un stîlp de la intrare, mai erau cîteva acolo. Trist că nu există un rastel la celebrul tîrg de carte.
  • pe drum, am auzit un băiat care-i spunea amicului că de o lună nu mai merge cu RATB-ul, ci numai pe bicicletă. Adevărul e că nici eu nu mi-am mai încărcat de mult portofelul electronic de pe cardul RATB.
  • doi americani albinoşi, probabil soţi, in their 70s , se chinuiau pe piste, cu MTB-uri, căşti, cotiere etc. Cam patetic cum încercau să coboare şi să urce bordurile din faţa Guvernului, pentru a urmări drumul galben amenajat de primărie.
  • seara am fost la deschiderea lui Fest’Asia, adică festivalul de film asiatic. Dar de fapt m-am dus să beau bere chinezească (6 lei) şi japoneză (8 lei) în foaier, alături de Irina Nistor şi Viorica Bucur. Despre filmul Ochiul, poate într-un alt articol.

Am lăsat bicla în rastelul de la intrare, mai erau vreo trei pe acolo. Biletul la film – 8 lei. Eu am primit invitaţie şi acreditare de la Ogilvy (merci şi cu această ocazie, Claudiei şi lui Toma!).

  • azi fusei la Tîrgul Ţăranului. Am găsit şunculiţă afumată, tobă, şuncă Azuga, mozarella din lapte de bivoliţă, sirop de păpădie. Am dat vreo 50 de lei. Berea e 8,5 la barul dinăuntru, dar merită pentru răcoarea de acolo. Voiam şi o pîine mare pe vatră, dar nu mai aveam loc în spate pe portbagaj. Cei de la Bate Şaua mă îndemnau să aleg un coş de la Veloteca. L-am cunoscut şi pe Geo Culda, care m-a şi luat la întrebări – dacă am venit cu bicla, dacă mi-a plăcut ceva la tîrg etc.

Treaba e simplă: ia-ţi o biclă şi ieşi cu ea măcar în weekend în praful metropolei Bucureşti. O experienţă inubliabilă.

Notă: poza e de la ţară, am găsit o manetă de frînă agăţată în gard. Cine ştie cum o fi ajuns acolo!