Categories
Poveşti

Raport de vineri – sîmbătă, cu film şi şunculiţă

floare_frina

Dar multe s-au mai întîmplat, dragii moşului, ieri şi azi, în acest oraş meschin în care nu se întîmplă nimic:

  • am fost ieri pentru a doua oară la BookFest-ul de anul ăsta. Cu chiu, cu vai, am luat nişte cărţi, dar scopul meu acolo erau micii şi berea de fapt. Mi-am lăsat bicla prinsă de un stîlp de la intrare, mai erau cîteva acolo. Trist că nu există un rastel la celebrul tîrg de carte.
  • pe drum, am auzit un băiat care-i spunea amicului că de o lună nu mai merge cu RATB-ul, ci numai pe bicicletă. Adevărul e că nici eu nu mi-am mai încărcat de mult portofelul electronic de pe cardul RATB.
  • doi americani albinoşi, probabil soţi, in their 70s , se chinuiau pe piste, cu MTB-uri, căşti, cotiere etc. Cam patetic cum încercau să coboare şi să urce bordurile din faţa Guvernului, pentru a urmări drumul galben amenajat de primărie.
  • seara am fost la deschiderea lui Fest’Asia, adică festivalul de film asiatic. Dar de fapt m-am dus să beau bere chinezească (6 lei) şi japoneză (8 lei) în foaier, alături de Irina Nistor şi Viorica Bucur. Despre filmul Ochiul, poate într-un alt articol.

Am lăsat bicla în rastelul de la intrare, mai erau vreo trei pe acolo. Biletul la film – 8 lei. Eu am primit invitaţie şi acreditare de la Ogilvy (merci şi cu această ocazie, Claudiei şi lui Toma!).

  • azi fusei la Tîrgul Ţăranului. Am găsit şunculiţă afumată, tobă, şuncă Azuga, mozarella din lapte de bivoliţă, sirop de păpădie. Am dat vreo 50 de lei. Berea e 8,5 la barul dinăuntru, dar merită pentru răcoarea de acolo. Voiam şi o pîine mare pe vatră, dar nu mai aveam loc în spate pe portbagaj. Cei de la Bate Şaua mă îndemnau să aleg un coş de la Veloteca. L-am cunoscut şi pe Geo Culda, care m-a şi luat la întrebări – dacă am venit cu bicla, dacă mi-a plăcut ceva la tîrg etc.

Treaba e simplă: ia-ţi o biclă şi ieşi cu ea măcar în weekend în praful metropolei Bucureşti. O experienţă inubliabilă.

Notă: poza e de la ţară, am găsit o manetă de frînă agăţată în gard. Cine ştie cum o fi ajuns acolo!

3 replies on “Raport de vineri – sîmbătă, cu film şi şunculiţă”

Iritant ca nu au folosit pavilionul central si ca majoritatea editurilor prezente la Bookfest au saltat preturile cu un 10% pentru a face o reducere ulterioara de 20% si a ajunge la preturile online.

Am prins niste carti de Gaiman la preturi bune dar cam atat.

Problema nu a fost cu locul, ci cu preţurile. Şi mie mi s-a părut suspect că preţurile “cu reducere” erau mari. Aşa se explică de ce editurile nu au un catalog cu preţurile nici măcar actualizat lunar, ci-ţi oferă acele fiţuici printate pe baza tabelelor din Excel pe care unii le modificau chiar în timpul tîrgului.

Doar editura All facuse smecheria cu biletul de reducere 5 RON iar preturile pareau a fi cele normale insa inca ma intreb de ce as vrea sa cumpar ”Doctrine Yoga” la reducere.

La Tritonic reduceri la vechituri (dar Gaiman tot a meritat), la Nemira mai nimic relevant redus (doar pachete all in one si ceva la 5 RON total neinteresant) iar la Humanitas tipica smecherie ”Bargain Bin” (carti refuzate si usor aduse spre stadiul de hartoaga puse in niste cosuri si pe standuri speciale). Corintul a avut un super stand doar ca la reducere erau vesnicele lor carti la reducere din colectia Leda, in rest…reduceri de 1-2 RON…

Comments are closed.