Categories
Plimbări

Se adună grupurile în București

În 31 martie, se vor aduna în Parcul Izvor bucureștenii care au participat de-a lungul timpului la plimbările în grup, dar sunt așteptați toți bicicliștii pe care-i vedem zilnic sau ocazional în Capitală.

Sîmbătă, nu se mai numesc Masa Critică, Drumul bicicletei, Ciclopromenada nocturnă, Bikewalk, Joi pedalezi cu noi. În 31 martie, se vor aduna în Parcul Izvor bucureștenii care au participat de-a lungul timpului la aceste plimbări în grup, dar sunt așteptați toți bicicliștii pe care-i vedem zilnic sau ocazional în Capitală.

Clubul Bicicliștilor a obținut autorizația pentru Marsul bicicliștilor de la autoritățile locale, așa că plimbarea se va face în siguranță, alături de reprezentanții poliției rutiere.

Nu este un traseu lung, din două motive:

  • Sunt încurajați să vină pe două roți și bicicliștii începători. Totul se face progresiv și deplasarea în oraș cu bicicleta înseamnă, în principal, mersul pe distanțe scurte: la școală, la piață, în vizite la prieteni etc. Cei care vor prinde gustul pedalării urbane sigur își vor face propriile trasee lungi.
  • Scopul evenimentului este promovarea transportului alternativ în capitala europeană București. Trebuie să fim vizibili pe străzi, în mass-media, online. Traseul este mai puțin important.

Cînd veniți la plimbare, este important să aveți o bicicletă în stare bună. Este recomandat să purtați cască. Dacă vă mai plimbați după terminarea evenimentului, asigurați-vă că bicicleta are catadioptrii (ochi de pisică) în față și în spate. Luminile sunt de asemenea importante.

Este bine ca organizatorii să știe că veniți, deci confirmați-vă prezența pe Facebook sau comentați aici, mai jos. Dar cel mai important este să fiți în Parcul Izvor, în 31 martie, la ora 17, pentru un eveniment pe două roți ce va dura cam 90 de minute.

Parteneri și susținători:

Bicla.ro
Clubul Bicicliştilor
Drumul Bicicletei
Freerider.ro
Joi pedalezi cu noi
Masa Critică Bucureşti
Optar.ro
Velobello.wordpress.com
Biciclete.net
Bikeevents.ro

[poll id=”4″]

13 replies on “Se adună grupurile în București”

de ce nu faceti aceasta actiune si duminica? sau macar sambata dupa ora 21 ca tot este o actiune nocturna nu oricine poate sambata mai si lucreaza lumea

“Ne pare rău că nu poți ajunge.” atitudine tipica de roman obosit care face evenimente pt el si prietenii lui. cu alte cuvinte nu poti sa vii ,asta e,oricum facem cand vrem noi. omul de mai sus are dreptate duminica ar fi fost ideal sau dupa ora 21. dar lasa asa ca e bine o sa va vedeti voi iar.

Citiți cu atenție, nu eu organizez. Dacă aș organiza, aș planifica exact cînd doresc eu și va veni exact cine poate. Hai că va fi bine.

Era de preferat sa fie organizata in fiecare zi o astfel de actiune, sa poata veni toata lumea. :)

Nu vine de la Dzeu, nu trebuie organizat. Fiecare dintre voi trebuie să iasă cu bicicleta în oraș și eventual să-și invite prietenii. La început e unul, apoi sunt 3, apoi 10, apoi 100 ș.a.m.d. Apoi ajungem bunici și avem piste pe șosea.

Ultima fraza e mortala.Tare mi-a placut maxim.Dupa o zi de stres in sfarsit ma amuz.

Nu poti multumi pe toata lumea cu organizarea plimbarilor in grup. Daca ar fi sa intrebam pe toti biciclistii din Bucuresti la ce ora ar putea iesi in grup, sunt sigura ca se gasesc unii care ar avea o problema. Prin urmare, de asta sunt ataaaat de multe plimbari in grup – ca sa poata ajunge toata lumea, macar la unele dintre ele.

Alooo!!! mai treziti-va la realitate. Prea nemultumiti sunteti. Ba ca de ce se face si de ce se face la ora aia, ba ca de ce nu se face. Credeti ca lumea o sa stea dupa voi ca sa se faca ceva in tara asta? Macar unii fac ceva spre deosebire de voi.
Felicitari organizatorilor. E un pas inainte si nu degeaba e vorba aia: “unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste”

Salutare!

Eu unul am participat bucuros, la aceasta actiun, astept linku-ri cu poze,

sa arat la stranepoti cum militam pentru piste normale, lucruri pe care probabil doar ei vor incepe sa foloseasca.

As vrea sa stiu daca se organizeaza un curs de invatat mersul pe bicicleta sau o intalnire in acest scop.Imi doresc foarte mult sa invat sa merg pe bicicleta dar nu are cine sa ma invete!

Comments are closed.