23 martie ar putea fi o dată istorică pentru București. Pentru că atunci s-au strâns cei mai mulți bicicliști din toate timpurile în Capitală, pentru o cauză comună. Și pentru că, în urma marșului din acea zi, primarul Oprescu ar putea să ia decizia corectă chiar de luni. Nu pistelor pe trotuar!

4.000 de oameni înseamnă o mică armată. Armele biciclistului: claxoanele și mesajele cu tâlc și cu umor. Nu suntem violenți, dar suntem uniți și, vorba reclamei, „suntem cetățeni europeni și avem drepturi”.

La adunarea din Izvor, unul dintre polițiști spunea că suntem prea mulți, că nu încăpem pe stradă. Am fost atât de mulți, încât am ocupat Splaiul Independenței, de la podul Izvor la podul Cotroceni. Am fost atât de mulți, încât o parte din drum ne salutam de pe un mal pe celălalt al Dâmboviței.

Am fost furioși, dar am defilat mândri prin fața Primăriei Capitalei, chiar dacă la geamuri nu se clintea nici o umbră. Am fost o priveliște frumoasă și surprinzătoare pentru toți cei care ne-au văzut.

Poate că primarul va vedea la știri marșul din 23 martie, poate că nu. Însă pentru comunitatea bicicliștilor este confirmarea că suntem într-adevăr mulți și că merită să fim uniți. Dacă nu pentru noi, măcar pentru cei mai tineri participanți de la eveniment. Cea mai mică avea doar patru luni…

Găsiți câteva poze de la eveniment în albumul de pe Facebook din grupul Bicicliști urbani.