Întâlnirea a doi entuziaști de la Annecy (Franța) a dat naștere unei biciclete electrice în stilul unei motociclete de epocă Cafe Racer.

Cedric și Tristan s-au întâlnit într-un garaj unde reparau biciclete vechi. După pregătirea în ingineria auto, Cédric s-a implicat în restaurarea mașinilor de epocă, înainte de a se muta în lumea motocicletelor. El a fost angajat de unul dintre specialiștii în personalizare, Lazareth, și a devenit șeful biroului de proiectare. La rândul său, Tristan, tot inginer, a lucrat în aeronautică și apoi în industria auto, pentru un producător de echipamente specializat în fabricarea pieselor pentru motoarele Diesel.

Dându-și seama că motorul termic va fi în curând un lucru din trecut, pasiunea lor comună pentru motociclete îi face să-și dorească să creeze un nou model de motocicletă electrică. Dar investiția financiară și costul foarte ridicat al produsului final îi blochează. În cele din urmă, va fi o bicicletă electrică de tip motocicletă!

La Startup Weekend la Annecy, în 54 de ore, ideea apare și se lansează precomenzi cu o reducere de 500 de euro la viitoarea bicicletă Bikle. Până a doua zi, cinci persoane își comandaseră deja bicicletele.

Cei doi parteneri proiectează prototipul cu ajutorul unui sudor profesionist, care a fost uimit de proiectul lor.

Bikle oferă trei modele personalizabile:

  1. Original, de la 2.500 de euro, cu tapițerie de bază și furcă rigidă;
  2. R (de la Rigid), de la 3.200 de euro, cu furcă rigidă, dar cu tapițerie din piele și un far de motocicletă de epocă;
  3. S, de la 3.500 de euro, o bicicletă complet echipată, cu o furcă frontală suspendată, lumini în față și în spate și aripi.

Cadrul bicicletei electrice Bikle este fabricat din aluminiu. Bicicleta este asistată de un motor Bafang de 250W, situat în butucul roții din spate. Toate componentele sunt fabricate manual sau sunt componente standard pentru biciclete. Acest lucru le permite celor doi să ofere servicii post-vânzare eficiente.

  • Bateria, cu variante între 300Wh sau 640Wh, este asamblată cu celule separate, într-o cutie standard Polly.
  • Transmisia este destul de simplă și oferă șapte trepte.
  • Furca rigidă este fabricată local, iar furca cu suspensie este de la un furnizor taiwanez.
  • Farul frontal este un adevărat far de 48V pentru motociclete (cu un convertor de 12V).
  • Anvelopele au diametrul de 20 de inch.

Majoritatea clienților lor nu sunt foști motocicliști, ci pur și simplu oameni fermecați de aspectul de motocicletă de epocă al bicicletei. Modelul dorit poate fi configurat pe site-ul producătorilor.