Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) a anunțat că a început îndepărtarea fostei piste de biciclete din jurul lacului IOR. În curând, în locul ei va apărea o pistă de alergat, pe care se va monta tartan, un material special din mastic sintetic elastic, impermeabil și rezistent la intemperii.

Pista de biciclete fusese desființată acum câțiva ani, dar încă mai era folosită de bicicliști, deși la capetele sale erau semne de circulație care interziceau accesul cu biciclete. Pista a fost împărțită de pietoni și bicicliști, dar aceștia din urmă, deoarece nu știau că pista fusese desființată, își cereau exclusivitatea prin claxoane și prin viu grai.

ALPAB a precizat că accesul bicicliștilor este încă permis pe pista de biciclete din partea de sus a parcului, mult mai scurtă și mai puțin accesibilă decât pista din jurul lacului.

În urma anunțului, oamenii s-au împărțit în tabere:

„Nu înțeleg de ce e o veste bună, în loc să se încurajeze mersul pe bicicleta, se încurajează alergatul. OK, sunt de acord și cu acela, dar multe persoane preferă să pedaleze decât să alerge. Da, nu sunt de acord cu mersul cu viteză pe bicicletă prin parc, dar, din ce știu, parcul este pentru toată lumea. Mâine-poimâine, toți copiii or să meargă pe stradă pe bicicletă, păcat!, a scris Nicu.

„De ce ne trebuie pistă de alergat, oamenii nu pot alerga și fără pistă? Sau se așteaptă cineva ca pe această pistă să mergi doar dacă alergi? 😅 O altă investiție făcută cu cap…”, crede George.

„În sfârșit! Era plin de tot felul de oameni care mergeau cu bicicleta deși era plin de semne care explicau că e interzis accesul cu biciclete… Și pe lângă asta dădeau în sonerii ca surzii în tobe și își mai învățau și copiii să fie la fel de agasanți”, a fost părerea lui Bogdan.

Pentru a justifica această schimbare, ALPAB a invocat „multiplele accidente dintre pietoni și bicicliști, din zona de lângă lac a parcului”.

Foto: George Hari Popescu