Printr-o postare pe Facebook, Ciprian Ciucu, primarului sectorului 6, îi întreabă pe cetățeni cum doresc amenajarea bulevardul Drumul Taberei:

„Fără reconfigurare nu putem avea piste pentru biciclete, plus că este de preferat ca trotuarele generoase ale bulevardului să devină locuri vii, propice pentru promenadă. Și dacă facem piste de biciclete pe trotuar deoarece stricăm ideea de promenadă către care ne îndreptăm și apar conflicte între bicicliști și pietoni. Nu putem modifica trama stradală pentru piste, e o nebunie administrativă între PMB și Metrorex, fiind necesară intabularea spațiilor din jurul gurilor de metrou, ceea ce durează”.

Prin acest text vag și cu lacune de exprimare în limba română, primarul probabil vrea să spună că și-ar dori piste pentru biciclete, dar sunt greu de realizat. Deci și da, și nu…

Primarul trece apoi în registrul romantic și, cu aceeași exprimare defectuoasă, spune:

„Eu, în minoritate, nostalgic, mi-aș dori ca pe mijloc să replantăm trandafirii cu care am crescut. Echipa mea, în majoritate, zice că da, și trandafiri, dar și piste de biciclete – bine optimizate – pe mijlocul scuarurilor, pus copaci pentru umbrire.”

Cetățenii sunt invitați să-și exprime părerile. Aproape o mie de comentarii s-au adunat la postarea primarului.

Foto: Ciprian Ciucu (Facebook)