Iată o selecţie a celor mai importante articole din presa online din ultimul timp, cu ajutorul filtrului Zelist Monitor:

Poliţiştii vasluieni nu s-au atins de bicicletele din dotare

Vremea nouă

S-a asezat praful pe bicicletele de la posturile de politie din tot judetul. Oamenii legii preferã sã facã teren cu masinile din dotare. Desi mai scump, e mult mai comod si, evident, mai eficient. Una e sã alergi un infractor cu bicicleta la miez de noapte si alta sã îl bagi în “lipituri” cu masina din dotare. Anul trecut, autoturismele Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Vaslui au “înghitit” aproape 300 de tone de carburant.

INVESTITIE. Prezentate cu mare pompã acum sase ani, bicicletele cu care au fost dotate toate sectiile de politie au rãmas simple amintiri. Au dispãrut, parcã le-a înghitit pãmântul. “Bicicletele se aflã si acum în dotarea posturilor de politie comunale, e vorba de 81 de bucãti, dar ele sunt folosite mai rar sau la nevoie”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Articolul integral

Dă-o-n pista bicicliştilor de treabă!

Sibiul.ro

De curand s-au delimitat pistele pentru biciclisti pe mai multe strazi din Sibiu. Nu-i rau. Daca „dunga aia rosie” n-ar insemna pentru multi dintre conducatorii auto o linie oarecare, pe care o pot incaleca, s-ar chema ca Sibiul ar fi un oras in care se poate circula pe doua roti in conditii civilizate. Numai ca orgoliul unora care au impresia ca odata cu masina si-au cumparat si strada nu se-mpiedica de-o dunga. Astfel, mersul pe bicicleta ramane o aventura – oarecum – riscanta. E drept, mai putin riscanta decat pana la trasarea pistelor, dar riscanta. S-a spus ca infrastructura Sibiului nu permite, ca la Amsterdam, Budapesta sau alte orase, amenajarea unor piste sigure, marginite de piloni. De cealalta parte, mentalitatea unora dintre conducatorii auto nu permite nici ea folosirea in siguranta a pistelor pentru biciclisti. „Ce-i aias O pista pentru biciclistis La ce-mi foloseste mies Sa mearga pe trotuar!” ar spune unii.

Articolul integral

Merge pe o singură roată

Evenimentul

Un bărbat din China a găsit o modalitate neobişnuită de a-şi transforma bicicleta într-un obiect neinteresant pentru hoţi – a scos roata din faţă.

Li Qingyou, în vârstă de 24 de ani, din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei, susţine că a învăţat foarte repede să se deplaseze doar pe roata din spate a bicicletei. În plus, el poate merge astfel peste 50 de kilometri cu o viteză de până la 30 km/h.

Articolul integral

Marşul bicicletelor a adunat peste o sută de careieni

Buletin de Carei

Prima ediţie a marşului bicicletelor şi rolelor a fost până la urmă un real succes.Este un început pentru promovarea mişcării în aer liber. Dacă cu un sfert de oră inainte de ora anunţată erau doar câteva prezenţe timide in parcul Kosuth, la orele 18,oo s-au adunat peste o sută de persoane,cei drept mai mult tineri.Singurul profesor de sport prezent a fost Eva Pătruţ de la Şcoala Vasile Lucaciu.

Articolul integral

Biciclistă la 70 de ani

TOTB

Lucette Gilbert este o biciclistă în vârstă de 70 de ani care pedalează de la 7 ani, când locuia în Franţa. Ea povesteşte experienţa ei de-o viaţă pe două roţi şi ce bucurie îi oferă mersul pe bicicletă chiar şi la vârsta venerabilă pe care o are. Se simte jignită de oamenii care o întreabă miraţi cum de mai pedalează la această vârstă şi spune că pedalatul este minunat, atât pentru corp, cât şi pentru mediu.

Articolul integral şi video

Foto: Buletin de Carei