Primăria Arad pregăteşte sistemul de închiriere publică a bicicletelor electrice – 330 de bucăți. Intenţia administraţiei a fost anunţată la finele lunii februarie, când primarul spunea că, foarte probabil începând din iunie, primăria va pune la dispoziția arădenilor, spre închiriere, biciclete electrice pentru deplasări diverse sau activități în aer liber.

„Ne dorim să aducem în mentalul şi în utilizarea noastră bicicleta ca mijloc de transport care a avut tradiţie în Arad. Obligaţia noastră, ca primărie, este să găsim soluţii pentru cât mai multe piste, în siguranţă, doar pentru trotinete/biciclete, fără a interfera cu maşinile sau pietonii”, a spus primarul Călin Bibarţ.

În oraş au apărut deja staţii pentru închiriere bicicletelor, operate de GloBikes. Bicicletele vor putea fi închiriate în regim self-service printr-o aplicaţie de mobil (scanând codul QR al bicicletei sau al porţii de andocare). În aplicaţia GloBikes, sunt accesibile harta staţiilor din sistem și numărul bicicletelor disponibile şi al porţilor libere din fiecare staţie. Se poate, de asemenea, identifica cea mai apropiată staţie şi ruta către aceasta. Mai mult decât atât, la închirierea unei biciclete, cronometrul porneşte automat, astfel încât eşti informat în orice moment în legătură cu minutele pe care le mai ai la dispoziţie din timpul maxim permis.

Foto: Andreea Pintea (via Aradon)