Și anul acesta, cele 390 de biciclete puse gratuit la dispoziție de Primăria Constanța le vor fi alături bicicliștilor, indiferent de condițiile meteo. CT BIKE s-a dovedit a fi un proiect de succes la Constanța; au fost emise peste 17.000 de carduri de utilizator iar anul trecut s-au efectuat peste 63.000 de trasee.

Vă rugăm să folosiți bicicletele corect, să le returnați în mod corespunzător și să respectați regulile de conduită în trafic! Nu uitați că o bicicletă nereturnată corect rămâne responsabilitatea dumneavoastră, îndeamnă primăria.

Procedura de returnare în siguranță a bicicletelor:

  1. Alegeți un slot liber cu LED de culoare verde.
  2. Apropiați cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, se aude semnalul sonor, se deschide poarta iar LED-ul este de culoare portocalie.
  3. Doar în acest moment puteți cupla bicicleta – se împinge doar de coarne, nu blocați citirea electronică. Poarta se închide automat.
  4. Verificați blocarea corespunzătoare a acesteia prin tragerea bicicletei înapoi. Dacă bicicleta poate fi scoasă, se încearcă andocarea bicicletei la altă poartă până este returnată corespunzător. Daca bicicleta nu poate fi împinsă până în capăt, verificați să nu fie farul lăsat sau alt impediment.
  5. Verificați că LED-ul porții este de culoare verde.

Poți folosi aplicația CT Bike, pentru a vedea harta locurile de parcare a bicicletelor și numărul de biciclete disponibile în fiecare loc. Harta o puteți găsi și online.

Foto: Primăria Constanța (via Ziua Constanța)