Categories
Plimbări Video

VIDEO și FOTO Skirtbike 2012: fetele la conducere

La Skirtbike 2012, vreo 300 de femei, bărbați și copii au pedalat încetișor, cu zîmbet, pentru a arăta că un oraș fără bicicliste și bicicliști nu este decît un oraș, nu un loc în care să te simți bine.

Dacă cineva ar fi filmat sau fotografiat de sus zona Parcului Circului și străzile din jur în 26 mai 2012, ar fi observat un fenomen straniu: pîlcuri de fete, îmbrăcate elegant, pe biciclete colorate și împodobite cu flori, panglici și baloane, se îndreptau spre Circ. Dar nu pentru a executa cine știe ce acrobații, ci pentru a executa o normalitate: Skirtbike.

Un grup s-a format în Parcul Izvor, el s-a unit cu cel de la Spitalul Colțea și pe parcurs ne-am mai întîlnit cu vreo cîteva bicicliste. Grupulețe colorate pe două roți în Bucureștiul gri s-au adunat în grupul mare.

Plimbarea pe bicicletă a fetelor, ajunsă la a treia ediție, n-a ținut cont de prognoza meteo apocaliptică (se pare că ploaia care cade din cer îi înspăimîntă extraordinar pe oameni) și a pornit din Parcul Circului spre Parcul Herăstrău. Vreo 300 de femei, bărbați și copii au pedalat încetișor, cu zîmbet, pentru a arăta că un oraș fără bicicliste și bicicliști nu este decît un oraș, nu un loc în care să te simți bine.

La start, am văzut coșuri cu flori, coșuri cu cireșe, panglici colorate, eșarfe și bandane, pălării. Dar mai ales fuste și rochii și biciclete, o combinație ce poartă de trei ani numele Skirtbike, grație surorilor Andreea și Oana și partenerilor lor sponsori.

Pe traseu, am auzit discuții, încurajări pentru începătoare, am văzut ajutor acordat de băieți fetelor, copii care pedalau cu spor alături de părinți. Poate pentru prima oară după mult timp am văzut numai șoferi uimiți, atît de uimiți încît n-au claxonat, n-au scos o vorbă, ci doar au admirat.

Tombola de la final a coincis cu începutul unei ploi. Aceasta timidă și ea, de parcă n-ar fi îndrăznit să destrame impresia de bine care a rămas după Skirtbike 2012. Rămîn în minte cu îndemnul Oanei, dinainte de “rămas bun”:

Pedalați și după Skirtbike, fetelor!

Pe pagina de Facebook a evenimentului din București sunt mii de fotografii și cîteva clipuri video. Adaug și eu mai sus mica mea contribuție video. Acestea fiind spuse, hai să ne gîndim la Skirtbike 2013!

2 replies on “VIDEO și FOTO Skirtbike 2012: fetele la conducere”

Comments are closed.