Categories
Concursuri Plimbări

Numărătoare inversă către Skirtbike 2012 și un mic concurs

Am tot așteptat detaliile și iată că acum știm exact cînd, unde și pe ce traseu va fi plimbarea în fuste și rochii a fetelor: 26 mai, ora 16.30, Parcul Circului. Citiți pentru a afla în ce constă și micul concurs.

ACTUALIZARE

M-am gîndit bine și am ales-o pe Oana drept cîștigătoare a tricoului. Ea ar traduce Skirtbike prin Pedalare cu volane. Am ales răspunsul ei pentru că: “volane” are dublu sens – volanele rochiei sau volanele automobilelor, rimează puțin și este ușor de ținut minte. Astfel, Oana arată că această plimbare este pentru alternativa la mersul cu automobilul, dar se face cu stil! Oana, ne vedem mîine să-ți dau tricoul.

Premiul bonus vine din partea Andreei și a Simonei, pentru că ele au creat Calendarul velo, pe care-l voi oferi răspunsului ales de Andreea. Este vorba de răspunsul Ionelei Silvana, care explică astfel Skirtbike:

S ocializare
K ilometri
I ubire
R asete
T emerar
B ucurie
I arba
K aki
E chilibru

Andreea și-a justificat astfel alegerea: “Dincolo de plimbarea in fusta pe biciclete, exact asta inseamna SkirtBike – socializare, filometri pe bicicleta, iubire, multa veselie, indrazneala, bucuria participantelor, iarba verde, echilibru, adica sanatate.”

Ionela, te contactăm să-ți livrăm calendarul de perete A4, pentru că ne e teamă că s-ar boți dacă l-am transporta pe ploaie mîine.

Am tot așteptat alături de fete și iată că acum știm exact cînd, unde și pe ce traseu va fi plimbarea în fuste și rochii a fetelor.

Skirtbike 2012 are loc în 26 mai. Întîlnirea este la ora 16.30, în Parcul Circului. Traseul plimbării este următorul:

Aleea Circului – Șos. Stefan cel Mare – Calea Dorobanților – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor, până la Herăstrău, intrarea Pescăruș (șoseaua Nordului).

Plimbarea beneficiază de escorta poliției. La final, la Roaba de cultură în Herăstrău, este prilej de socializare și de gustat cîte ceva pe ritmuri muzicale.

De pe site-ul oficial al evenimentului, mai aflăm:

Regula nescrisă a evenimentului spune că fiecare participantă la SkirtBike trebuie să vină îmbrăcată în ținută chic, cu rochie sau fustă, tocuri sau balerini, pălărie sau eșarfă, cu flori în par sau în coș, cu claxon și bicicletă, pentru ca această promenadă să demonstreze că mersul pe bicicletă înfrumusețează.

Dragi Domni, ca și anul trecut, surprindeți-ne plăcut prin prezența voastră elegantă și galantă, iar eforturile vă vor fi apreciate.

Cu alte cuvinte și bărbații sunt bineveniți, atît timp cît vor încerca să fie eleganți, politicoși și în coada alaiului.

Micul concurs este simplu și rapid: cum ați traduce “Skirtbike” în limba română? Poate fi un cuvînt, pot fi mai multe. Numai fetele pot răspunde printr-un comentariu la acest articol. Premiul constă într-un tricou negru mărimea S inscripționat cu Bicla.ro și-i va fi înmînat cîștigătoarei chiar la plimbare. Termen pentru răspunsuri: vineri, 25 mai, ora 18.

Și nu uitați că ediția a treia a plimbării Skirtbike este națională. Evenimentul are loc, pentru prima oară și în alte orașe: TimișoaraAradSibiu, Iași (aici deja va fi a doua ediție).

O ultimă precizare: s-a constatat științific că apa de ploaie nu ucide nici omul, nici bicicleta.

[poll id=”4″]

33 replies on “Numărătoare inversă către Skirtbike 2012 și un mic concurs”

Pentru că am constatat că M e cam mare pentru o biciclistă. Dacă nu i se potrivește, o poate face cadou unei alte fete.

E doar o recomandare. Nu toți băieții din capul alaiului erau purtători de aparate foto-video, la edițiile anterioare. Este o plimbare a fetelor, totuși.

In fusta, pe bicicleta (“traducere scurta”)
Cea mai frumoasa plimbare din an, a fetelor cu fustita, pe bicicleta, insotite bineinteles de baieti (ce ne-am face fara ei ????) (“traducere lunga”)
Stie toata lumea ca atunci cand rostesti Skirtbike e rost de plimbare, frumusete, flori si floricele, eleganta, buna-dispozitie, farmec si multe, multe fotografii (cu fete una si una…)
Abia astept ziua de sambata (poate scapam de ploaie pana atunci), daca nu ne croim o pelerina scurta si colorata la care vom adauga cizmulite hazlii, nu-i asa ?

Skirtbike pentru mine inseamna feminitate si frumusete in cea mai traditionala si sanatoasa maniera de a te transporta dintr-un loc in altul, de a te aventura, de a te relaxa, de a zbura si, de ce nu, de a fi in alta lume.

S ocializare
K ilometri
I ubire
R asete
T emerar
B ucurie
I arba
K aki
E chilibru

Skirtbike sau “Fete pe bibiclete” :-)

Aşa am făcut reclamă evenimentului printre biciclistele pe care le cunosc. Şi-am adăugat că este o paradă a fetelor care se îmbracă chic şi pedalează cu graţie.

Ne vedem sâmbâtă!

Mircea, deci vii şi tu! Fetele pe care le ştiu eu sunt cam speriate de ploaie sau nu prea le mai merge bicla după ce-au participat la concursuri. Eu vin, chiar de-ar fi să împrumut o bicicletă :-)

Vreau să corectez: “Fete pe biciclete”.

Tricoul nu cred că mă încape nici pe mine :-))

De ce sunt speriate de ploaie? E compusă din apă, face bine corpului și naturii. Bicicleta funcționează în orice condiții.

Nu particip la concursul cu tricoul, dar doresc sa ma afirm :))

Apreciez acest demers, atat prin elementele sale vizuale, cat si dincolo de acestea, pentru mesajul eco, puternic, eliberant din spate…

Pentru mine, Skirtbike nu e doar “gagici pe bicla cu fusta” cum zice un prieten de-al meu, desi ne place si asta, dar, mai mult, triumful feminitatii si al elegantei, prin intermediul bicicletei, asupra mentalitatii invechite si nepermisive la alinierea tarii noastre la cele europene.

Va multumesc si multumim fetelor ca aveti acest curaj, sper sa aveti chiar mai mult succes in lupta pentru drepturile noastre si sa circulam deopotriva baieti si fete in siguranta in traficul romanesc!

Poți alege unul, dar va primi altceva, nu tricou.

Plimbarea fetelor in fustite pe biciclete se va face chiar daca va ploua torential?????? CUM vom pedala prin balti ???? CUM sa ne mai punem fustitele, palariile pline de flori, sandalele cu tocuri ??? Mi-am pregatit o vestimentatie de vara (cam pentru 28 grade !!!) si ma intreb, trista, daca o voi putea imbraca maine….
Fetelor, CE facem ???

Da, se va ține oricum, pentru că e o sărbătoare și bucuria învinge intemperiile. Pelerina de ploaie e bună.

Multumesc, atunci ne vedem maine dupa-amiaza; cred ca si cizmulitele de ploaie vor fi in peisaj…din pacate pentru sandalute, pe care le rezervam pentru urmatoarea sarbatoare.

Raspunsul meu pentru concurs ar fi Mita Biciclista!
De ce? Pentru ca ea e prima reprezentanta a femeilor din Bucuresti care a avut curajul sa infrunte prejudecatile si mentalitatea contemporanilor sai, plimbandu-se cu mandrie pe bicicleta! Sa nu mai vorbim si de faptul ca nici macar tinutele feminine specifice vremurilor (fuste si jupoane lungi)n-au descurajat-o!

Comments are closed.