Categories
Ciclopromenada nocturnă Video

Ciclopromenada 3 (11 septembrie 2009) – plan de atac şi rezervări de biciclete

ACTUALIZARE

  • Iată cum arată zona unde trebuie să ne întîlnim:

  • Iată un mic clip cu porţiunea Bd. Şincai – Bd. Nerva Traian – Bd. Unirii, pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu traseul. Ţineţi cont de faptul că, pe la 00:30, străzile vor fi mult mai libere decît pe la ora 19, cînd am filmat eu.

  • Unii mi-au cerut flyere. Luaţi de aici un fişier Word comprimat ZIP, de imprimat acasă pe A4 faţă-verso, de tăiat şi de dat bicicliştilor pe stradă: [download id=”25″]
  • S-a scris despre noi, mai bine sau mai prost:

Ediţia a treia din seria ciclopromenadelor nocturne va fi în 11 septembrie. Iată detaliile practice, unele au fost deja anunţate, altele sunt noi.

ÎNCHIRIERI DE LA CICLOTEQUE

Şi de această dată, Cicloteque ne ajută cu oferte speciale de închirieri de biciclete. Numărul de biciclete speciale pentru Ciclopromenada nocturnă 3 este limitat, pentru a nu-i împiedica pe cei cu abonament să-şi închirieze bicicletele la preţul normal.

Sunt două variante de oferte speciale:

Varianta WEEKEND: iei bicicleta oricînd vineri, 11 septembrie, între orele 8 – 24 şi o aduci înapoi pînă duminică, 13 septembrie, ora 21. Preţul este 18 lei pe toată durata. Sunt 20 de biciclete rezervate pentru această variantă.

Varianta CICLOPRO3: iei bicicleta oricînd vineri, 11 septembrie, între orele 8 – 24 şi o aduci înapoi pînă sîmbătă, 13 septembrie, ora 16. Preţul este 10 lei pe toată durata. Sunt 20 de biciclete rezervate pentru această variantă.

Rugămintea mea fierbinte este să respectaţi termenele, dacă doriţi ajutorul centrului Cicloteque şi cu alte ocazii!

afis_ciclo3

DOTARE

Legea spune că trebuie să aveţi un act de identitate la voi. Trebuie să aveţi ochi de pisică în faţa şi în spatele bicicletei şi o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

Dacă nu aveţi altă posibilitate, legaţi o lanternă mică de ghidon. E bine să purtaţi şi vestă reflectorizantă şi cască, dar aceste elemente sunt opţionale în cazul nostru, pentru că circulăm pe drumuri urbane luminate.

ÎNTÎLNIREA

Ne întîlnim în spatele Muzeului Naţional de Istorie, pe Str. Franceză, la scena ONGFest, în 11 septembrie, de la 23.30. Ne trecem pe tabelul de contacte pentru că vrem să mai păstrăm legătura şi să ştim unii de alţii. Veţi primi un flyer cu traseul şi micile reguli de deplasare.

PLECAREA

Plecăm la ora 24, încercăm să fim deci punctuali la întîlnire. Coordonatorii de traseu vor da startul. Aceştia vor purta semne distinctive (încă nu ştiu care vor fi acelea) şi vor avea staţii de emisie-recepţie, ca să nu ne mai pierdem unii de alţii, ca la ediţiile trecute.

TRASEUL

De data asta, este ceva mai lung, dar asta aţi spus că doriţi mulţi dintre voi. Dacă vi se pare obositor, vă puteţi alătura nouă în punctele de oprire, dar eu vă încurajez să staţi cu noi de la început pînă la sfîrşit. Este posibil ca în punctele de oprire să fie băuturi răcoritoare gratuite.

Cal. Victoriei – P-ţa Naţiunile Unite – Spl. Independenţei – Bd. Cantemir – Parcul Tineretului – Bd. Şincai – Bd. Nerva Traian – Bd. Unirii – P-ţa Alba Iulia – Bd. Unirii – P-ţa Unirii – P-ţa Universităţii – P-ţa Romană – P-ţa Victoriei – P-ţa Charles de Gaulle – Bd. C. Prezan – P-ţa Presei Libere – retur prin P-ţa Victoriei – Cal. Victoriei

Punctele de oprire (5 minute fiecare, eventual 10 minute la Piaţa Presei Libere):

Parcul Tineretului (la terenul de baschet, vizavi de Liceul Şincai), P-ţa Alba Iulia, P-ţa Presei Libere.

Am încropit o hartă pe Google Maps cu acest traseu (daţi pe Satellite). Cu albastru e dusul, cu roşu e întorsul.

PE TRASEU

Nu vă încurajez să faceţi mult zgomot, dar putem vorbi lejer între noi, mai ales pe piste, după cum ştim de la ediţiile anterioare. Pedalăm relaxaţi, de plăcere, nu facem trick-uri şi nu organizăm curse de viteză. Zîmbim.

SOSIREA

Ne întoarcem la locul de plecare, adică scena ONGFest. Dacă nu va fi nimic organizat, ne vom distribui pe la terase pentru a sta de vorbă în faţa unei răcoritoare.

PROMOVARE

Preluaţi afişul de mai sus, dacă doriţi, pe site-uri şi blog-uri, cu link spre acest articol sau spre http://bicla.ro. Dacă doriţi dimensiuni personalizate, contactaţi-mă. Urmăriţi acest articol pentru eventuale schimbări, actualizări şi comentarii.

MULŢUMIRI

Încă o dată, le mulţumesc celor de la Sport pentru viaţă, ONGFest, Cicloteque şi Ciclism amatori pentru ajutor! Mulţumesc Annei Pope că mi-a dat permisiunea de a-i folosi fotografia pe afiş!

Sper să veniţi în număr mare şi să vă bucuraţi de o pedalare într-un oraş ceva mai liber de traficul auto!

68 replies on “Ciclopromenada 3 (11 septembrie 2009) – plan de atac şi rezervări de biciclete”

ok! Din cate vad din ce in ce mai bine organizat, daca termin de reparat bicicleta vin si eu. daca trecut am promis dar nu am reusit sa ajung din motive tehnice.
Nu inteleg insa un lucru? De ce nu se coboara la intoarcere pe Kiselev direct spre Victoriei si se ocoleste? Exista pista de biciclisti si pe acolo daca nu ma insel? Trebuie neaparat sa trecem iar pe la Charles De Gaule?

Slab afisul. Pacat, acum ca se implica din ce in ce mai multe firme in organizare afisul arata lamentabil. Din poza aia desaturata eu nu inteleg ca e noapte. Afisul la a doua cursa arata mult mai bine. Data viitoare mai consulta si niste cunoscatori, sau lasa participantii sa vina cu propuneri.

Felicitari pentru marirea traseului si sustin propunerea lui Silviu ca e mai bine sa ne intoarcem pe Kiseleff (e foarte buna pista)

[…] Update 2 – Tot George ne anunta ca avem posibilitatea de a inchiria super mega uber ieftin bicle de la Cicloteque, pentru noaptea Ciclopromenadei cu 10 RON sau tot weekendul (care va include si Bike Walk 6, revin cu detalii) cu 18 RON. A zis cineva braga? Pai, cam tot asa de ieftin Atentie insa ca numarul de bicle este mic, mai exact 20 cu 20 – formularul de rezervare il gasiti tot la George. […]

Salut
Am trimis si eu 2 formulare pentru varianta Weekend pentru mine si sotia mea si vreau sa aflu daca e totul in regula, pentru a evita o situatie in care ne prezentam si nu avem ce inchiria.
Super tare ideea voastra, acum am auzit prima oara de ea si e de apreciat ca cineva isi da interesul sa faca asa ceva.
Succes si sa ne auzim cu bine.

Gadjodillo, dar ce e seminificativ cu data de 11 spre 12 septembrie?


Mihai, am primit rezervările tale. La sfîrșit, transmit lista la Cicloteque și ar trebui să fie bine.

sper sa pot ajunge si eu..din pacate s-ar putea sa lucrez in noaptea aia..oricum mi-am anuntat multi prieteni care or sa fie prezenti

Sa inteleg ca se va merge pe acele piste impracticabile?De ce nu incercam sa obisnuim soferii cu prezenta biciclistilor in trafic,bicicleta e considerata vehicul,plus ca daca vom fi multi ne vom chinui pe acele culoare de tot rasul.

Mergem pe piste între Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei şi retur şi între Bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Alba Iulia şi Unirea. Pe celelalte nu recomand să se circule, sunt maşini parcate, trotuarele cu defecte şi multe obstacole.

Am trimis formularul insa vreau sa-mi spui daca sunt printre primii 20 inscrisi si ca voi avea sigur ce pedala pe 11 . Stima ! :)

Salut. In primul rand vreau sa spun ca mi se pare o initiativa foarte buna (orice promoveaza ciclismul este bun). In al doilea rand, am si eu o intrebare: Eu nu am deloc ochi de pisica. E o problema? Sa-mi cumpar sau pot veni fara?

PS: Sper sa ne vedem acolo. Incerc sa-mi conving gasca de biciclisti (suntem 6 la numar) :)

Alex, mulţumim pentru pont, nu ştiam de harta asta open source. O să învăţ să desenez trasee :-)

Cătălin, e bine să-ţi iei ochi de pisică, poate-ţi vor mai trebui noaptea şi nici nu sunt scumpi. Vă aşeptăm cu drag!

Am si eu doua intrebari:
1 – cati km are tot traseul?
2 – se accepta orice marca de bicicleta :)?

Am si eu 3 intrebari :
1- Traseul e practicabil pt. cineva care n-a mai mers cu bicicleta de mult si nu prea mai are antrenamentul de alta data ? :) Sau direct la spital ajunge omu la nici 10 km din traseu ? :)

2- In caz ca face cineva pana pe drum ( worst case scenario ) , e treaba lui , ghinion si lasat acolo sa se descurce ? :) ( App. , o harta in miniatura cu traseul luminat data la fiecare om n-ar strica , sa vada omu traseul si pe unde ar putea sa o ia in caz ca iese din cursa mai devreme :) Ca e doar o foaie cu bulevardele principale si traseul luminat , tras la xerox de 100 ori ) .

3- Ce se mai aude cu bratarile alea fosforescente si focul de tabara in centrul bucurestiului ? :) ( Devenim un mini Nero si ne incendiem propriul oras , sa scapam de aglomeratie si masini ? :D ) .

P.S. La esenta sunt intrebari serioase , dar le-am ambalat in hartie de cadouri sclipitoare .
Multumesc pentru timpul acordat .
Have a nice ride ! :)

Ionuţ,

1. Da, este, cu rezerva specifică şoselelor şi trotuarelor din România: mici iregularităţi, bănci puse aiurea, pavaj stricat.

2. Fiecare va primi un flyer (descărcabil de mai sus) cu traseul în cuvinte, că nu încape harta pe el. Dacă cineva păţeşte ceva, va primi sigur ajutor de la semeni, dar nu e Salvarea după noi. Dar nu prea are ce să păţească, la celelalte două plimbări nu s-a întîmplat nimic rău şi era şi mai tîrziu în noapte.

3. Mai Mult Verde nu ne mai poate oferi brăţările, deci ne cumpărăm noi din parc mîine în timpul zilei, dacă vrem să arătăm cool. Focul se pare că nu a fost aprobat de primărie, dar era oricum o propunere a celor de la ONGFest, nu ţinea de Ciclopromenada propriu-zisă.

Vreau si eu sa vin dar nu am bicicleta, se mai pot inchiria ? Am vazut ca scrie cu rosu ca NU, daca m-as duce direct la ei,vineri la amiaza, mi-ar inchiria bicicleta ?
Vreau pentru tot weekendu.

Răzvan, nu mai sunt, nici chiar din supliment. Dacă vrei să beneficiezi de tariful special, singura soluţie e să mergi acolo pe la 23 şi să iei o bicicletă pe care nu a luat-o cineva de pe listă. Dar nu mă bag, este decizia celor de la Cicloteque. Dacă nu, ia la tarif normal şi o aduci duminică dimineaţă.

Parca scria duminica seara.
Care este tarifu mai putin special atunci ?

Merci mult pentru sfaturi George, am trimis un mail celor ce inchiriaza biciclete, sper sa ma descurc.
Ne vedem acolo :)

Buna, George! 1. De unde pot sa downloadez afisul Ciclopromenada 3 ca sa-l pun pe blog? De la tine vad ca nu se poate…2. Mai ai nevoie de ceva, sa printez si eu niste flyere, just in case? 3. Cat crezi ca va dura toata plimbarea? Merci!

Floriana, îl poţi descărca de aici în format JPG. Dacă vrei doar pentru blog, click pe afiş şi salvează versiunea mai mare. Eu am vreo 200 de flyere, dacă o să fie mai mulţi oameni cuplez cîte doi oameni pe flyer :-) Va dura cel puţin două ore şi jumătate cred.

Tocmai am fost pe afara si astia par nori de ploaie , sa ne aducem umbrelele si sa ne scoatem rotile de iarna ? :)

Salut. Ce se mai aude cu lista?
Am oare 2 bicle de inchiriat diseara (sunt pe lista)? Si daca da, pe la ce ora e indicat sa vin?
Mersi anticipat.

Mihai, lista e bine merci la Cicloteque, am verificat dimineață. Poți merge pînă la ora 24, dar eu te sfătuiesc să fii acolo pe la 22, că e posibil să fie coadă.

Cred ca organizatorii au fost un pic depasiti numeric. Asta ca sa nu zic coplesiti :P. Din pacate a trebuit sa plec mai devreme, dar mi s-a parut un eveniment reusit. Recomand celor indecisi sa vina data “aviatore”.

a fost bestial
felicitari inca o data, george.. si felicitari pt micul discurs de la sfarsit, de pe trepte :)
hai cu plămânu’ :D

Yay , am ajuns viu la finish :)
De casca si vesta ai zis , dar nu te-a tinut sufletelu sa ne zici si manusi :((

Oricum , totul a iesit superb .

Acu asteptam sa iasa pozele .
Poti sa le strangi pe toate intr-un loc sa le gasim usor ? :)

Si ce sfat a fost ala , ca data viitoare sa venim mai putini ? :(
In rest , ce sa zic , ne vedem la editia urmatoare si sper sa aveti si voi un suvenir pt noi next time ( bratarile alea sau orice, sa ne uitam la el si sa ne amintim cum era noi sa pierim in aceea cursa cu obstacole grea :P )

Avand in vedere numarul de participanti putem spune ca miscarea a fost un succes. Cu aceasta ocazie aratam ca si noi biciclistii suntem uniti si mai ales ca se poate merge pe bicicleta in Bucuresti.

Salut George,

Te rog sa-mi trimiti si mie comunicatul atunci cand organizezi astfel de actiuni. Ne stim doar de atata timp.

Cu stima,

Mihai, organizatorii se așteptau la mulți oameni. Din păcate, contam pe mai multe ajutoare care m-au lăsat baltă pe ultima sută de metri.


Claus, exersez :-)


Victorie, punem link-uri în partea de comentarii și astfel se adună. Am glumit cu faza cu ”să veniți mai puțini”, îți dai seama. Suvenirurile depind de buget. Al meu a fost cel din portofel, dat pe flyere, cîteva afișe, mici accesorii pentru băieții care m-au ajutat.


Edy, ce comunicat? Nu sunt agenție de PR. Dar ești binevenit pe acest blog, de unde afli tot ce te interesează despre astfel de evenimente.

Salut!

Chiar daca sunt facute de un amator cu un aparat foto slab poate sunt oameni care vor sa descarce fotografiile postate de mine la:

http://dl.transfer.ro/Ciclopromenada_12_septembrie__2009-5c7784f52.zip

Nu mai urcasem pe bicicleta de o gramada de vreme asa ca ma bucur ca am aflat de actiunea voastra. M-am simtit bine printre voi! :)

As avea si o mica intrebare pentru organizatori. Ce s-a intamplat acolo, intr-o intersectie putin inainte de Piata Unirii? Am sesizat doar un om asezat pe bordura care parea ca se simte rau si un organizator care cerea celor care vor sa mearga mai departe sa isi continue traseul. Am mai auzit si un politist pomenind ceva de o ambulanta. A fost ceva grav? Acel om se simte bine acum?

Multumesc!

Adrian Negoita

PS: Voi incerca sa scriu cateva randuri despre actiunea asta si pe blogul meu (vezi linkul de pe numele meu).

Adrian, nu ştiu de acel incident. Omul ăla era din grup, avea o bicicletă alături? Gabi, care era în spate şi avea o staţie, nu mi-a transmis despre asta, deci probabil că nu era din grupul nostru. Sper că nu a fost nimic rău.

Mulţumesc pentru poze!

George, omul parea sa fie dintre noi. Erau adunati cativa ciclisti in jurul lui incercand sa dea o mana de ajutor. Ba chiar un tip care imi parea a fi tot dintre organizatori l-a intrebat pe acel om daca doreste sa continue traseul. Oricum, daca nu s-a auzit de incident imi place sa cred ca s-a terminat cu bine. :)

Eu ma aflam, cred, undeva in mijlocul grupului imens pe care ai reusit sa-l convingi sa pedaleze in miez de noapte. Cateva minute mai tarziu aproape ca ramasesem singur reajungand grupul (mai exact partea din grup langa care pedalam) pe la Universitate.

Cat despre poze, ma bucur ca am avut ocazia sa le fac. Sper sa fie ceva mai bune cele pe care le voi face la Ciclopromenada 4. :)

O mica intrebare, alte poze nu avem si noi? De unde pot face rost de cele oficiale? :D Ms anticipat

Mihai, din moment ce n-am avut un buget pentru acţiunea asta (în afară de portofelul propriu pe care l-am mai deschis pe ici-colo), n-am plătit nici un fotograf oficial. Dar mîine duminică sper să primesc o parte din pozele făcute de Lucian Creţu de la Adevărul, pentru că abia atunci se va şti ce poze se folosesc în articolul din Adevărul de duminică şi în galeria de pe site-ul lor.

Comments are closed.