ACTUALIZARE

  • Iată cum arată zona unde trebuie să ne întîlnim:

  • Iată un mic clip cu porţiunea Bd. Şincai – Bd. Nerva Traian – Bd. Unirii, pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu traseul. Ţineţi cont de faptul că, pe la 00:30, străzile vor fi mult mai libere decît pe la ora 19, cînd am filmat eu.

  • Unii mi-au cerut flyere. Luaţi de aici un fişier Word comprimat ZIP, de imprimat acasă pe A4 faţă-verso, de tăiat şi de dat bicicliştilor pe stradă: [download id=”25″]
  • S-a scris despre noi, mai bine sau mai prost:

Ediţia a treia din seria ciclopromenadelor nocturne va fi în 11 septembrie. Iată detaliile practice, unele au fost deja anunţate, altele sunt noi.

ÎNCHIRIERI DE LA CICLOTEQUE

Şi de această dată, Cicloteque ne ajută cu oferte speciale de închirieri de biciclete. Numărul de biciclete speciale pentru Ciclopromenada nocturnă 3 este limitat, pentru a nu-i împiedica pe cei cu abonament să-şi închirieze bicicletele la preţul normal.

Sunt două variante de oferte speciale:

Varianta WEEKEND: iei bicicleta oricînd vineri, 11 septembrie, între orele 8 – 24 şi o aduci înapoi pînă duminică, 13 septembrie, ora 21. Preţul este 18 lei pe toată durata. Sunt 20 de biciclete rezervate pentru această variantă.

Varianta CICLOPRO3: iei bicicleta oricînd vineri, 11 septembrie, între orele 8 – 24 şi o aduci înapoi pînă sîmbătă, 13 septembrie, ora 16. Preţul este 10 lei pe toată durata. Sunt 20 de biciclete rezervate pentru această variantă.

Rugămintea mea fierbinte este să respectaţi termenele, dacă doriţi ajutorul centrului Cicloteque şi cu alte ocazii!

afis_ciclo3

DOTARE

Legea spune că trebuie să aveţi un act de identitate la voi. Trebuie să aveţi ochi de pisică în faţa şi în spatele bicicletei şi o lumină albă în faţă şi una roşie în spate.

Dacă nu aveţi altă posibilitate, legaţi o lanternă mică de ghidon. E bine să purtaţi şi vestă reflectorizantă şi cască, dar aceste elemente sunt opţionale în cazul nostru, pentru că circulăm pe drumuri urbane luminate.

ÎNTÎLNIREA

Ne întîlnim în spatele Muzeului Naţional de Istorie, pe Str. Franceză, la scena ONGFest, în 11 septembrie, de la 23.30. Ne trecem pe tabelul de contacte pentru că vrem să mai păstrăm legătura şi să ştim unii de alţii. Veţi primi un flyer cu traseul şi micile reguli de deplasare.

PLECAREA

Plecăm la ora 24, încercăm să fim deci punctuali la întîlnire. Coordonatorii de traseu vor da startul. Aceştia vor purta semne distinctive (încă nu ştiu care vor fi acelea) şi vor avea staţii de emisie-recepţie, ca să nu ne mai pierdem unii de alţii, ca la ediţiile trecute.

TRASEUL

De data asta, este ceva mai lung, dar asta aţi spus că doriţi mulţi dintre voi. Dacă vi se pare obositor, vă puteţi alătura nouă în punctele de oprire, dar eu vă încurajez să staţi cu noi de la început pînă la sfîrşit. Este posibil ca în punctele de oprire să fie băuturi răcoritoare gratuite.

Cal. Victoriei – P-ţa Naţiunile Unite – Spl. Independenţei – Bd. Cantemir – Parcul Tineretului – Bd. Şincai – Bd. Nerva Traian – Bd. Unirii – P-ţa Alba Iulia – Bd. Unirii – P-ţa Unirii – P-ţa Universităţii – P-ţa Romană – P-ţa Victoriei – P-ţa Charles de Gaulle – Bd. C. Prezan – P-ţa Presei Libere – retur prin P-ţa Victoriei – Cal. Victoriei

Punctele de oprire (5 minute fiecare, eventual 10 minute la Piaţa Presei Libere):

Parcul Tineretului (la terenul de baschet, vizavi de Liceul Şincai), P-ţa Alba Iulia, P-ţa Presei Libere.

Am încropit o hartă pe Google Maps cu acest traseu (daţi pe Satellite). Cu albastru e dusul, cu roşu e întorsul.

PE TRASEU

Nu vă încurajez să faceţi mult zgomot, dar putem vorbi lejer între noi, mai ales pe piste, după cum ştim de la ediţiile anterioare. Pedalăm relaxaţi, de plăcere, nu facem trick-uri şi nu organizăm curse de viteză. Zîmbim.

SOSIREA

Ne întoarcem la locul de plecare, adică scena ONGFest. Dacă nu va fi nimic organizat, ne vom distribui pe la terase pentru a sta de vorbă în faţa unei răcoritoare.

PROMOVARE

Preluaţi afişul de mai sus, dacă doriţi, pe site-uri şi blog-uri, cu link spre acest articol sau spre http://bicla.ro. Dacă doriţi dimensiuni personalizate, contactaţi-mă. Urmăriţi acest articol pentru eventuale schimbări, actualizări şi comentarii.

MULŢUMIRI

Încă o dată, le mulţumesc celor de la Sport pentru viaţă, ONGFest, Cicloteque şi Ciclism amatori pentru ajutor! Mulţumesc Annei Pope că mi-a dat permisiunea de a-i folosi fotografia pe afiş!

Sper să veniţi în număr mare şi să vă bucuraţi de o pedalare într-un oraş ceva mai liber de traficul auto!