Categories
Poveşti

Gabriel Solomon, maratonistul biciclist

L-am cunoscut pe Gabi la Ciclopromenada nocturnă şi ne-am mai întîlnit şi la alte evenimente cicliste. Adevărul de Seară i-a dedicat azi ultima pagină, la rubrica denumită simplu Oameni.

Gabriel Solomon este unul dintre acei biciclişti care se îmbracă în costum special chiar şi cînd merge în oraş. Nu este nici pe departe un arogant însă, are simţul umorului şi ştie o mulţime de lucruri despre programarea Web.

Adevărul de Seară dezvăluie azi cîte ceva despre Gabi şi despre începuturile sale de biciclist de competiţie:

În doar doi ani a strâns în palmares participări la cinci maratoane, în Romania, Paris, Berlin şi Roma şi alte trei semi-maratoane în ţară. Apoi a descoperit şi bicicleta şi a combinat sporturile, mai ales că muntele a început să-l atragă tot mai mult. Aşa că nu s-a dat înapoi când a fost vorba de maratoane de mountain-bike (MTB) şi duatlon (alergare şi MTB).

(Vezi articolul integral pe site sau vezi pagina din ziar scanată – JPG)

Întotdeauna m-am bucurat cînd Gabriel a venit la Ciclopromenada nocturnă, pentru că astfel dădea încredere, oamenii îşi spuneau “Păi dacă vine şi băiatul ăsta, îmbrăcat gata de concurs, deşi asta e o plimbare de plăcere, aş ieşi şi eu mai des pe stradă cu bicicleta”.

Mă bucur că ADS i-a acordat atenţie lui Gabi şi mi-aş dori să văd cît mai multe portrete de biciclişti în presa română. Aşa ne construim viitorul frumos, descoperind modele demne de urmat.

Îl mai găsiţi pe Gabriel şi pe blogul lui.

3 replies on “Gabriel Solomon, maratonistul biciclist”

Ms frumos pentru aprecieri.

Imi place sa merg si la plimbare, are si ea farmecul ei, mai vorbesti cu colegii pe doua roti, mai atragi atentia ca suntem totusi o comunitate si poate in timp o sa am pista si pe traseul spre munca, dar din aia pe sosea, nu pe trotuar :D

Citat din articolul din ziar: “iar la Paris a alergat alături de un maratonist orb pentru câteva sute de metri sau alături de alergători care au împins un cărucior în care era un copil diagnosticat cu o boală incurabilă a cărui ultimă dorinţă a fost să participe la un maraton.”, ei, ce ziceti?

Eu zic că aşa se face la ziar, se scoate în evidenţă senzaţionalul, oricît de mic ar fi el.

Comments are closed.