Categories
De toate

Noutăţi tehnologice cu două roţi

Ideile vin repede cînd eşti inspirat de invenţia cu două roţi şi ghidon. Lanţul de bicicletă va dispărea, iPad-ul iese la plimbare, Google construieşte un monorail, Volkswagen fabrică biciclete electrice pliabile – acestea ar fi noutăţile din această săptămînă.

Două discuri, o unitate de pendulare şi transmisia – acesta este ansamblul inventat de o echipă de tehnicieni unguri, care doreşte să înlocuiască lanţul tradiţional de bicicletă cu un fir metalic.

Design-ul este admirabil, dar sistemul este prea complex pentru a fi adoptat în viitorul apropiat.

Detalii la Hungarian Ambiance

———————————————

Nu este un design patentat, dar tipul e mare fan Apple probabil şi se pricepe la sudat şi înşurubat. Aşa că şi-a construit un suport pentru iPad, ca să fie însoţit în pedalare de aparatul minune care… face şi drege.

Nu ştim ce sistem de absorbţie a şocurilor are acest suport, mai ales pe un BMX.

Detalii la Ubergizmo

———————————————

Proiectul de monorail acţionat de pedale este una dintre ideile cîştigătoare la concursul 10^100 project finanţat de Google. Este un sistem de transport montat pe o şină, cu două sensuri. Google oferă firmei Shweeb un milion de dolari pentru a continua cercetările şi pentru a testa sistemul în oraş.

N-am înţeles cum se procedează dacă cel din faţa ta merge prea încet. Sau va exista o viteză minimă? Cel mai probabil este că sunt bani aruncaţi în vînt şi nu vom vedea niciodată pus în practică acest proiect.

Detalii la Wired

———————————————

Poate că numele Bik.e este o greşeală de tastare, dar ideea este foarte bună: un concept de bicicletă electrică pliabilă. Volkswagen este o companie conştientă că pînă şi maşinile sale pot avea probleme. Şi ce te faci cînd rămîi imobil pe autostradă cu bolidul? Scoţi bicla din portbagaj, o desfaci şi mergi ca melcul pînă la primul spaţiu de servicii, nu-i aşa? Bicla se pliază în aşa fel încît să încapă în spaţiul alocat pneului de rezervă din portbagaj şi se încarcă direct de la bateria maşinii.

Are o autonomie de 20 de km, după care va trebui să o reîncarci, deoarece nu are un sistem de tracţiune manuală.

Detalii la Gizmodo