Categories
Multimedia Poveşti

China bicicletei renaşte prin compania Forever

În China, se produc cam 60 de milioane de biciclete pe an. Unele firme prosperă, alte companii mor. Forever îşi merită numele, deoarece este o firmă care nu se predă şi a renăscut în acest an cu modelul C.

Trendwatching remarcă în această lună reînvierea mărcilor tradiţionale din pieţele în curs de dezvoltare. Unul dintre exemple este cel al bicicletelor chinezeşti Forever. Ca o pasăre Phoenix pe două roţi (simplă metaforă), Forever revine în atenţia publicului din Shanghai şi din lume cu modelul C, o bicicletă de oraş ce imită stilul bicicletelor pentru poştaşi.

Fondată în 1940, compania Forever a căzut în desuetudine în anii 90, cînd alte firme de renume au eclipsat-o. Noul manager, un bărbat de 23 de ani, a făcut-o însă să strălucească. Acum, Forever vinde în medie 1,3 milioane de biciclete pe an. Oare ar putea face Chen Shan acelaşi lucru şi cu Pegas-ul nostru? De altfel, designer-ul modelului este Gao Shusa, un artist de 26 de ani. El este fondatorul studioului CrossDesign, cel care a conceput forma şi ingineria bicicletei nou-lansate.

De cînd a apărut la Tîrgul de biciclete de la Shanghai, modelul “C” de la Forever se vinde ca pîinea caldă exclusiv pe site-ul dedicat. În trei săptămîni, 1.000 de exemplare şi-au găsit proprietari. Modelul C este însă doar unul din zecile de biciclete de oraş, MTB, pliabile şi de alt tip pe care le produce Forever.

Mai multe detalii despre renaşterea lui Forever, la CNNgo.

One reply on “China bicicletei renaşte prin compania Forever”

Comments are closed.