Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

VIDEO Drumul bicicletei 17: rolleri, ploicică, Vadim

Posted on 27 November 2010 de

Vreo 27 de oameni s-au adunat aseară între ora 8 şi 8.30 la Kilometrul 0 al Capitalei, în faţa bisericii Sf. Gheorghe, pentru a pedala împreună la Drumul bicicletei 17. Am avut şi fete, am avut şi un mexican, am avut şi Pashley-ul lui Sever. Ne-am salutat pentru că ne-am văzut bine în lumina felinarelor din staţia de tramvai şi ne-am împărtăşit cîteva din planurile sfîrşitului de an şi al începutului lui 2011. Astfel am aflat că pot conta pe cîţiva biciclişti la plimbarea 1012011.

Am pornit cu încredere pe străzile uscate care taie oraşul pînă în Herăstrău, rulînd pe celebrul bulevard Dorobanţi, blocat pe ici-colo de maşini oprite pe dreapta din cauza avariilor .

Parcul din nordul Bucureştiului era presărat cu adolescenţi braţ la braţ, gardieni înfriguraţi şi rolleri. Am aflat de la aceştia că au în fiecare vineri o plimbare în grup, despre care ne putem informa de la Perole.ro. Ne-au însoţit o parte din drum, dar ne-au abandonat cînd drumul a devenit prea accidentat pentru roţile mici ale rolelor.

Am înconjurat lacul Herăstrău şi iar ne-am mirat de minunile pe care le poate face lumina pe faţă în întunericul absolut al parcului european. Gropiţe, glumiţe, terase închise, felinare cu senzor de mişcare. La linia ferată, traseul a devenit off-road şi ne-am îmbrăţişat bicicletele pentru a le ajuta să coboare lin.

Ploicica ce se anunţa cînd am ajuns pe la Arcul de Triumf i-a făcut pe unii să pedaleze cu mult mai mult elan pe traseul de întoarcere. Pe la Cercul Militar Naţional, am avut neplăcerea de a fi flancaţi în stînga de o maşină de teren cu Vadim în ea. Bardul a lăsat geamul şi ne-a întrebat: “Încotro?”. Gabi, purtătorul nostru de cuvînt, i-a răspuns plictisit: “La plimbare!”

I-am lăsat pe bicicliştii urbani să treacă înainte şi m-am retras la comandamentul Bicla.ro, pentru a vă aduce această relatare şi clipul senzaţional de mai sus. Urmează şi alte ultime plimbări pe 2010 în acest week-end şi în luna decembrie, deci verificaţi calendarul de pe site ca pe horoscopul zilnic!

La ce ajută plimbările cu bicicleta în grup?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Categorized Plimbări, Video

Tag-uri:

3 Responses to “VIDEO Drumul bicicletei 17: rolleri, ploicică, Vadim”

 1. Radu says:

  A iesit foarte frumos filmuletul. Eu pe Vadim nu l-am vazut, in schimb pe Calea Victoriei, ploicica se transformase intr-un fel de lapovita, iar tu ai ratat finalul, ne-am plimbat prin centrul vechi, pana cand am gasit o terasa “potrivita”.

  Cred ca trebuia sa tai partea cu mine din film, m-am balbait prea mult :))

 2. GabiC says:

  >Radu> te-ai gândit că ai ieşit aşa pentru că poate eşti?… bâlbâit adică! :P
  George mi-a plăcut sintagma: purtător de cuvânt, dar, trecând peste ironia fină, într-adevăr, fu o călătorie plăcută, fără evenimente. Nici prea cald, nici prea frig, nici prea mulţi, exact bine.

  • Radu says:

   Mai din cate stiu eu, nu sunt balbait, am fost doar in filmul asta, ca a venit Hari asa la mine si a inceput cu intrebarile. Si cum nu ma asteptam, am inceput cu aaa, pai, aaa da, adica, aaaaa, :))

   Ce vrei, nu sunt obisnuit cu interviurile astea domne’, mai ales ca stiam ca apare pe bicla.ro, si eram si eu emotionat :D

   Da da da! Buna aia cu purtatorul de cuvant. Hari, data viitoare te rog sa il intervievezi pe purtatorul nostru de cuvant. :D Eu o sa fiu mai in umbra asa, il las pe Gabi la interval sa straluceasca in presa ;)


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro