Categories
Plimbări

Măcar o oră să pedalăm pentru Terra care ne suportă

În seara de 26 martie, ne plimbăm cu bicicleta în grup prin Bucureşti. Apoi stingem luminile. Cînd ajungem acasă însă, nu ne oprim din aceste mici gesturi. Earth Hour e o dată pe an, Terra însă vrem să trăiască mai mult.

Sâmbătă, 26 martie, 51 de orașe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Ca în fiecare an, WWF invită bucureștenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului București. Evenimentul Mai mult decât o oră pentru planetă se va desfășura sâmbătă, 26 martie, în Piața George Enescu, începând cu ora 17:30.

Sunt alături de această iniţiativă:

Sărbătoarea Earth Hour va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Îi așteptăm pe bicicliștii bucureșteni, pentru a realiza împreună următorul traseu:

Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei -întoarcere în Piața George Enescu.

Harta traseului poate fi vizualizată pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396.

Pe cei care își doresc să participe la marș, însă nu au o bicicletă acasă, îi așteptăm cu 100 de biciclete puse la dispoziție gratuit de centrele de închiriere IVelo și Cicloteque.  Îi rugăm pe doritori să își închirieze bicicleta în avans, trimițându-ne un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care să includă numele și numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. După un răgaz pentru a ne trage sufletul, ne vom bucura, din nou, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 vom da cu toții tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound ne va încânta cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Aşteptăm confirmarea voastră pe evenimentul de pe Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=202595853101876

4 replies on “Măcar o oră să pedalăm pentru Terra care ne suportă”

Pentru că se știe de ce nu am bicicletă deja am trimis formularul pentru a închiria de la I,Velo sau Cicloteque. Deja am început să colind colinele din Politehnică cu bicicletele de la RFB și îmi era dor de o ieșire in grup. Ne vdm acolo!

Cu respect,

Un romantic pe două roți:)

Comments are closed.