N-a contat că abia îmi reveneam dintr-o răceală lungă de o săptămînă. Două lucruri m-au ajutat să ies din casă: bicicleta Brompton din titan primită la testare (despre ea, într-un articol viitor) şi plimbarea în grup Drumul bicicletei 18.

Vreo 40 de oameni s-au adunat la chemarea unui grup de bine de care nici Radu Ioan Sprînceană nu ştie mai nimic. Kilometrul 0 al Capitalei a fost punctul de plecare în traseul de vreo 10 km pînă în Parcul Herăstrău. Am dat şi o tură de lac, dacă tot eram acolo, apoi am negociat vreo 30 de minute asupra eventualei terase unde să „lecturăm” cîte ceva.

Centrul vechi ne-a primit cu calm, acolo am format o masă lungă, veselă şi plină de planuri. A fost o adevărată dezmorţire, chiar dacă unii dintre noi se mai dăduseră cu bicicleta în oraş în timpul iernii şi chiar pedalaseră în prima zi din an.

A fost a 18-a ediţie a Drumului bicicletei, seria de plimbări care ne-a ajutat să descoperim cartierele bucureştene. Dar a fost ediţia 1 pe 2011 şi începutul unei noi serii de explorări velo între prieteni.

Mai mult:
Fotografii de Dinu Lazăr, la rezoluţie bună, la Transfer.ro (link valabil 10 zile) şi pe Facebook.
Alte fotografii pe Facebook: Ries Lingriesling, Sabin Spirea (pozele la rezoluţie mare plus 6 clipuri video la Transfer.ro)

O excelentă cronică pe blog-ul oficial al Drumului bicicletei.

Foto: Dinu Lazăr