Categories
Bicle

Prototip: cadrul rotund absoarbe mai bine şocurile

Tortola Roundtail este o bicicletă. Cadrul rotund însă nu pare unul de bicicletă. Lou Tortola, inventatorul, garantează drumuri lungi fără dureri cu acest vehicul.

De ce ai vrea o bicicletă cu cadrul rotund în loc de tradiţionalul diamant? Pentru că astfel pedalezi mai uşor pe distanţe lungi. Cadrul inventat de Lou Tortola, antreprenor din Canada, absoarbe de 60 de ori mai bine şocurile decît cadrul tradiţional.

După ce a simulat pe calculator un astfel de cadru, Tortola s-a pus pe muncă şi a creat un prototip. Astfel a luat naştere Tortola Roundtail. Modelul a fost trimis la Microbac Laboratories, pentru a fi testat pentru diverse standarde.

Bicicleta este construită de unul dintre cei mai buni producători de cadre din SUA şi costă 1.250 de dolari în varianta din fibră de carbon.

Sursa: SF Gate

5 replies on “Prototip: cadrul rotund absoarbe mai bine şocurile”

Subiectiv: Este cam urata!
Obiectiv: Te cam limiteaza la lungimea tijei pentru sa.

Subscriu la argumentul tău subiectiv. Dar obiectiv vorbind tija vine la mărimea ta. Fix (nici mai mult, nici mai puţin). Astfel bicicleta este mai uşoară.

Da, ai dreptate. Daca este pe marimea ta, nu o sa fie nici o problema.

Eu cred ca poti avea o tija mai lunga. Poate arata mai urat dar poate continua in jos.

Interesanta ideea. Din cita mecanica stiu, sunt sigur ca bicla e mult mai comoda. Asta e, arata urit, si in acest caz am avea de ales intre estetica si comoditate. Insa are o deficienta. Materialul din care e confectionat cadrul trebuie sa fie f bun, altfel cercul va ceda dupa un timp devenind oval, deformind bicicleta

Comments are closed.